До Львова повертається FASHION WEEK: цього разу з благодійною місією

До Львова повертається FASHION WEEK: цього разу з благодійною місією
Після фактично трирічної перерви, коли вся країна завмерла в очікуванні того, що буде відбуватись далі на фоні повномасштабного вторгнення, до Львова знову повертається Lviv Fashion Week. Триватиме він з 2 по 5 листопада. У програмі - покази, освітні ініціативи і колаборації. Подія слугуватиме також й платформою для благодійних ініціатив. 

Чому ми вирішили відновити Lviv Fashion Week? Основна причина в дизайнерах. Я комунікувала з ними і зрозуміла, що є актуальна потреба в такому маркетинговому інструменті, як показ. Українським брендам цього бракує - вони не демонстрували колекції три роки. Lviv Fashion Week важливий для української культурної індустрії, адже вона не стоїть на місці, а попри все - змінюється, і ми, своєю чергою, маємо допомогти їй розвиватися. Зрештою, людям, які відвідують такі заходи, також це важливо, такий собі елемент нормального життя, - пояснює Дарія Янковська, організаторка Lviv Fashion Week.

Цього сезону свої колекції на Lviv Fashion Week представлять українські бренди Vozianov, Juliya Kros, Olesia Hryn, Novana Studio, Starchak, Khrystyna Rachytska, Kartnate, Leko, Olesya Marchuk & Synyava, Vbrana By Svitlana Mykytyuk, Bestiya by Ksenia Serbin, Marbeli. Засяють на події й зірки молодих дизайнерів, оскільки окремо відбудеться показ у колаборації з Львівською національною академією мистецтв, де студенти кафедри дизайну одягу ЛНАМ презентують свої дипломні проекти. 

Арт-програма Львівської національної академії мистецтв презентує добірку робіт відомих художників — випускників і викладачів академії, які здобули світове визнання. В експозиції будуть представлені сучасні скульптури та арт-об’єкти з художнього скла, дерева, металу й кераміки, що віддзеркалюють найсучасніші тенденції в мистецтві. Виставка стане візуальним акцентом модних показів, органічно поєднуючи моду, мистецтво та дизайн в єдину естетичну симфонію.

Не обійдеться на Lviv Fashion Week й без благодійності.

Відвідувачі, які прийдуть на покази Lviv Fashion Week, отримають запрошення від дизайнерів, за яке вони мають зробити донат. Кожен, звісно, залежно від своєї платоспроможності. Бренди мають різні цільові аудиторії і, відповідно, їх клієнти мають різне матеріальне підгрунтя. Але ми всіх закликаємо робити донат - хто скільки зможе, - додає організаторка.

Через повномасштабне вторгнення Lviv Fashion Week не проводився у 2022-23 роках. Багато моделей, які раніше були задіяні у показах, виїхали за кордон. Фотограф, Ігор Федорів, який більше 10 років працював в команді, зараз в ЗСУ.

Ігор вже давно служить в 47-й ОМБР, відтак, коли ми зрозуміли, що будемо робити Lviv Fashion Week і збирати кошти на ЗСУ, навіть питання не стояло, із ким з військових об’єднуватися. Ігора знають всі - дизайнери, моделі і більша частина людей, які працюють з нами на події. Команди візажистів, перукарів, усі, хто на бекстейджі - також його знають. Фактично всі подіумні фото на наших ресурсах і частина фото з бекстейджу - його авторства, - розповідає Дарія Янковська.

У межах Lviv Fashion Week відбудеться презентація виставки інклюзивного проєкту "Diversity You 2024", що здійснюється за підтримки Українського культурного фонду. Фотовиставка познайомить відвідувачів із людьми, які отримали інвалідність під час війни, а їхні історії будуть оживати через відеоформат, розкриваючи переживання героїв.

Зараз інклюзивність стає особливо важливою, переходячи від загального морального обов'язку до необхідної стратегії для підтримки людей, які отримали інвалідність через війну, на шляху до суспільства без бар’єрів. У час, коли країна бореться за свободу, важливо, щоб кожна людина, незалежно від життєвих обставин, фізичних можливостей чи соціального статусу, відчувала свою важливість і потрібність. Ця виставка показує, що справжня сила й єдність громади в тому, щоб приймати і підтримувати кожного, – коментують організатори проекту.  

Окрім показів і презентацій нових колекцій, подія також передбачає освітню програму з лекціями та обговореннями на теми бізнесу, маркетингу, PR для брендів, а також труднощів, з якими стикається модна індустрія під час війни, зокрема заплановані такі лекції, як: “Customer value design: як створити та донести цінність fashion бренду” (спікерка Ельза Сагура, співзасновниця та бренд-стратегиня креативної агенції Bloom Büro), “Комунікація бренду через відео. Про що, з ким знімати та скільки це коштує?” (спікерка Наталя Яворська, креативна директорка та режисерка візуальних комунікацій брендів), “Як повномасштабне вторгнення вплинуло на діяльність бренду. Досвід CHERESHNIVSKA” (спікерки Настя Розова та Ірина Кохана, співвласниці бренду CHERESHNIVSKA), “Бізнес у fashion сфері. Історія відкриття  шоуруму українських брендів “СвоЄрідні” (спікерка Ніка Ткаченко, власниця шоуруму “СвоЄрідні”), «Жива розмова про моду та мистецтво з Марією Старчак» (спікерка Марія Старчак, власниця бренду STARCHAK).

Lviv Fashion Week стане не лише модною подією, але й місцем для нових можливостей, співпраці та благодійних ініціатив. Мода тут виступає як платформа для підтримки суспільних змін, сприяючи розвитку інклюзивності, культурного різноманіття та єдності в умовах сьогоднішніх викликів.

Офіційним партнером заходу є девелоперська компанія LEV Development, яка також відзначила важливість підтримки таких ініціатив: 

Ми переконані, що без мистецтва і наших дизайнерів неможливо уявити сутність України. Наша місія — продемонструвати нашу творчу силу й українську стійкість світові. Тому ми прийняли рішення підтримати Lviv  Fashion Week у Львові, щоб підтримати індустрію моди в краси та надихнути не зупинятися творити. Попри все, - зазначає головна маркетологиня LEV Development Анна Кульчицька.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові відкрилася перша модельна школа для дорослих дівчаток У Львові відкрилася перша модельна школа для дорослих дівчаток
Уляна Іваськів відкрила у Львові першу модельну школу для дорослих дівчаток, де викладатимуть уроки стилістику одягу, дефіле і фотопозування
У Малоголосківському парку провели майстер-клас для дітей з різьби по дереву (відео) У Малоголосківському парку провели майстер-клас для дітей з різьби по дереву (відео)
У Малоголосківському парку пройшов майстер-клас з різьби по дереву, який організували для малечі представники компанії "LEV Development" спільно зі знаним скульптором Антоном Лубієм.
Loading...
Load next