У Черкасах Свято-Михайлівський собор перейшов до ПЦУ: біля храму влаштували бійню прихильки УПЦ МП

У Черкасах Свято-Михайлівський собор перейшов до ПЦУ: біля храму влаштували бійню прихильки УПЦ МП
Прихильники церкви Московського патріархату використали сльозогінний газ, щоб потрапити на територію соботу та розпочали бійку.

Після оголошення про перехід Свято-Михайлівського собору в Черкасах до ПЦУ, біля храму виникли сутички за участю прихильників УПЦ МП, які використовували сльозогінний, ламали лавки та кидалися на людей у храмі. У результаті бійки кілька людей зазнали тілесних ушкоджень, поліція розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганства.

Про це повідомляють місцеві правоохоронці, військовий капелан Володимир Педько.

Вранці 17 жовтня військовий капелан Володимир Педько повідомив, що Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до Православної церкви України. Він запросив містян, незалежно від конфесії, взяти участь у спільній молитві.

За словами священника, храм став гарнізонним. На його території планується створення осередку національно-патріотичного виховання, недільної школи та центру підготовки капеланів.

Усіх парафіян, які були та залишаються в Українській православній церкві московського патріархату, запрошуємо до молитви в гарнізонному храмі українською мовою, - розповів капелан Володимир Педько.

Як повідомляють місцеві видання, у відповідь на ці події до воріт храму прийшли прихильники церкви Московського патріархату. Вони використали сльозогінний газ, щоб потрапити на територію соботу та розпочали бійку.

Прихильники УПЦ МП на чолі з митрополитом Феодосієм, якому пред’явлено чотири підозри від правоохоронців за умисні дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, проламали ворота. Усередині храму вони нападали на людей, ламали лавки та кидалися відрами та іншими предметами.

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції, група комунікації та патрульні. Вони з'ясовують обставини, визначають правову кваліфікацію події та встановлюють учасників інциденту. 

Повідомляється, що у результаті бійки кілька громадян зазнали тілесних ушкоджень. За фактом хуліганства у соборі поліція розпочала кримінальне провадження.

На ситуацію в Свято-Михайлівському соборі відреагував міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він закликав містян прийти до храму, щоб висловити свою думку щодо належності головного храму міста та помолитися за Збройні сили України. 

Нагадаємо, Понад половина українців підтримують бойові дії на Курщині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Нардеп Олег Арсенюк влаштував бійку біля ресторану в Черкасах Нардеп Олег Арсенюк влаштував бійку біля ресторану в Черкасах
Нардеп від "Слуги народу" Олег Арсенюк влаштував бійку в розважальному закладі "Бочка" у Черкасах.
Їхали до Зеленського: на Черкащині поліцейські побили ветеранів АТО (відео) Їхали до Зеленського: на Черкащині поліцейські побили ветеранів АТО (відео)
Спроби декількох десятків ветеранів АТО поспілкуватися з Зеленським закінчилися масовою бійкою та розтрощеною апаратурою. Після фізичного конфлікту кількох людей затримали та завантажили в автозак.
Loading...
Load next