Земельний банк: за тиждень наторгували на 25,8 млн грн

Земельний банк: за тиждень наторгували на 25,8 млн грн
Загальні результати семи аукціонів із суборенди державних земель сільськогосподарського  призначення у Волинській, Львівській та Черкаській областях — 21,3 млн грн.

У межах проєкту «Земельний банк» від Фонду державного майна України цього тижня проведено 13 аукціонів на суму 25,8 млн грн (+ ПДВ 5,1 млн грн).

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України. 

Загальні результати семи аукціонів із суборенди державних земель сільськогосподарського  призначення у Волинській, Львівській та Черкаській областях — 21,3 млн грн. Зі стартової ціни у 2,7 млн грн вартість зросла у 7,6 раза. Щодо наступних шести аукціонів, то під час торгів надійшло 47 пропозицій від фермерських господарств та аграрних підприємств. Початкова сумарна вартість земельних ділянок у 489 тис. грн зросла до 4,5 млн грн — тобто у 9,3 раза. Земельний банк набирає обертів, — зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль.

Найбільші та найдорожчі лоти — земельні ділянки на Черкащині площею 191 га та у Волинській області площею 84,3 га.

За словами мінстра, в першому випадку за лот змагався 21 учасник, що підвищило початкову ставку в 10 разів — до переможних 9 млн грн. Ціна оренди одного гектара ділянки досягла 47 тис. грн. У другому випадку було 10 учасників, стартова вартість 163 тис. грн підвищилась у 12 разів — до 1,9 млн грн. 

Нагадаємо, КНДР перекинула у Росію 1,5 тис. спецпризначенців, - розвідка Південної Кореї

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Жителі канадського міста Егенвіль зібрали $70000 на медичні потреби України Жителі канадського міста Егенвіль зібрали $70000 на медичні потреби України
На благодійному аукціоні були виставлені понад 60 лотів: від сертифіката на проживання в готелі Оттави до харчових продуктів.
Приватизація в’язниць: в Україні вперше продали колонію з аукціону за майже 380 мільйонів Приватизація в’язниць: в Україні вперше продали колонію з аукціону за майже 380 мільйонів
Міністерство юстиції України вперше продали майно Львівської виправної колонії №48 за 377 мільйонів 500 тисяч гривень. Це сталося в рамках "Великого розпродажу в’язниць".
Loading...
Load next