Жителі канадського міста Егенвіль зібрали $70000 на медичні потреби України

Жителі канадського міста Егенвіль зібрали $70000 на медичні потреби України
На благодійному аукціоні були виставлені понад 60 лотів: від сертифіката на проживання в готелі Оттави до харчових продуктів.

Громада міста Егенвіль у Канаді провела благодійний аукціон і зібрала 90 000 канадських доларів (приблизно 70 тисяч доларів США). Уся сума коштів через платформу UNITED24 буде спрямована на медичну допомогу. 

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу МОЗ.

На аукціоні були виставлені понад 60 лотів: від сертифіката на проживання в готелі Оттави до харчових продуктів. Також була представлена колекційна марка, авторка якої — студентка з України, харківʼянка Оксана Маляр. На аукціоні таку саму марку продали за 1500 канадських доларів.

На сьогодні сума загального від дня запуску кампанії збору на медичні потреби через платформу UNITED24 складає 84,8 млн грн. 

Кошти спрямовуються на закупівлю медичного забезпечення. Так, нещодавно Міністерство охорони здоров’я разом з ДП «Медзакупівлі України» купило 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легенів, - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що нове обладнання вже доставлено в центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і допомагає медикам транспортувати важких пацієнтів у Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернігівській та Полтавській областях України.

Нині МОЗ готується закупити хірургічні рентгенівські установки з C-аркою, які, зокрема, допомагають виявляти осколкові поранення. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
5 країн запустили міжнародний фонд "За сильну Україну", його стартовий капітал - £35 млн 5 країн запустили міжнародний фонд "За сильну Україну", його стартовий капітал - £35 млн
Кошти будуть спрямовані на громади, їхню стійкість, людей, які потребують підтримки.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
В Україні вже понад 200 тисяч людей подали заявки на отримання "карантинних 8 тисяч" В Україні вже понад 200 тисяч людей подали заявки на отримання "карантинних 8 тисяч"
Денис Шмигаль розповів, що станом на 21 квітня в Україні заявку на отримання 8 тисяч від держави через карантин подало понад 200 тисяч ФОПів та найманих працівників.
Loading...
Load next