Іранську блогерку заманили в Україну та вкрали у неї біткоїнів на 1,4 млн доларів (відео)

Іранську блогерку заманили в Україну та вкрали у неї біткоїнів на 1,4 млн доларів (відео)
Оперативники міграційної поліції затримали групу іранців які погрожували блогерці та її дитині. Вони змусили жінку перерахувати 25 біткоїнів, а це – мільйон 400 тисяч доларів США, на їхній електронний гаманець.

Троє іноземців тримали іранську блогерку в заручниках на орендованій квартирі в Києві. Чоловіки погрожували жінці зброєю та силою змусили її перевести на електронний гаманець вимагачів 25 біткоїнів, загальна сума переказу криптовалюти становить 1,4 мільйони доларів (39 млн грн). 

Організатором злочинної схеми був 37-річний житель Ірану, а його спільники – двоє громадян Ірану, які вже довгий час проживали на території України, повідомляє пресслужба Національної поліції.

Історія із іранською блогеркою розпочалась в Туреччині коли 37-річний іранець звернувся до жінки й повідомив, що нібито найближчим часом місцеві правоохоронці можуть затримати її разом з донькою та депортувати  до Ірану. Адже за словами  лідера злочинного угрупування жінка вела надто активну блогерську діяльність, яка нібито суперечить нормам моралі цієї країни. Після цього за 100 тисяч доларів зловмисник запропонував організувати блогерці та її дитині перетин державного кордону із Туреччини до України та оформити їм відповідний міграційний статус, аби уникнути депортації. Однак все це виявилось брехнею.

"Коли потерпіла з донькою прибула в Україну, організатор злочинної схеми розмістив їх в орендованій квартирі і спланував вчинення відносно жінки розбійного нападу", - йдеться у повідомленні поліції.

Наразі лідеру угруповання повідомлено про підозру у вчиненні двох правопорушень – незаконному позбавленні волі або викраденні людини та розбійному нападі, а його двом спільникам – у скоєнні розбійного нападу. Їм загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Читайте також
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
У США затримали банду злочинців, які вкрали з сейфів в Україні понад 30 мільйонів доларів У США затримали банду злочинців, які вкрали з сейфів в Україні понад 30 мільйонів доларів
Виявилось, що організаторами злочинної групи були українці, які мали подвійне громадянство. Зокрема учасникам банди вдалось вкрасти із банківських сейфів України понад 30 мільйонів доларів.
Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції
Національне антикорупційне бюро під час отримання неправомірної вигоди, затримало колишнього начальника Департаменту вибухотехнічної служби. Посадовець намагався привласнити собі майже 1 мільйон гривень.
Loading...
Load next