Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції

Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції
Національне антикорупційне бюро під час отримання неправомірної вигоди, затримало колишнього начальника Департаменту вибухотехнічної служби. Посадовець намагався привласнити собі майже 1 мільйон гривень.

Учора, 15 квітня, правоохоронці НАБУ повідомили про підозру одному із експрацівників Департаменту вибухотехнічної служби, який намагався одержати хабар на суму 980 тисяч гривень та подальшої реалізації коштів. Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

До того ж про підозру повідомлено також і спільнику вчиненого злочину – приватному підприємцю, чиї дії кваліфіковано за частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України - Надання неправомірної вигоди.

"Слідство встановило, що колишній очільник Департаменту НПУ, володіючи інформацією про реальні потреби підрозділів у закупівлі вибухозахисного обладнання, організував разом зі знайомим йому приватним підприємцем восени 2016 року закупівлю такого обладнання та спеціальних костюмів для потреб підрозділу НПУ в Луганській області", - йдеться у повідомленні.

Зокрема колишній посадовець разом із своїм спільником штучно створили видимість відсутності конкуренції. У результаті чого НПУ сплатила за обладнання 3 млн грн, із яких приватний підприємець перерахував 980 тис. грн нібито за юридичні послуги (які насправді не надавалися) компанії, кінцевим бенефіціаром якої, як з’ясувало слідство, був на той момент чинний посадовець НПУ. 

Зазначимо, що наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Зокрема розслідування наведених фактів злочину НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура здійснюють ще з грудня 2018 року, однак лише зараз вдалось виявити винних у цій справі.

Читайте також
Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого
Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах в оборонній сфері.
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Loading...
Load next