Оновлення для нацгвардійців: на Львівщині відкрили нові казарми для військовослужбовців (відео)

Оновлення для нацгвардійців: на Львівщині відкрили нові казарми для військовослужбовців (відео)
Командувач Нацгвардії взяв участь у відкритті відремонтованої будівлі новоствореного підрозділу військової частини 3002.

Сучасний ремонт та нові меблі. У Дрогобичі відкрили відремонтовану казарму військової частини 3002, в якій дислокується патрульна рота 2 Галицької бригади Нацгвардії України. У оновленому помешканні житимуть понад півсотні строковиків. Серед них стрілець Ференц Бакош. Хлопець родом із Закарпаття, служить в Нацгвардії вже майже рік. Каже, ледве впізнав оновлену казарму: вона змінилась на краще.  

Утеплення краще набагато, краще утеплення, освітлення це також не маловажливий аспект, теж хороше, табуретки нові, дуже такі якісні, бо старі розвалювалися просто, взагалі все так красиво, - розповів нацгвардієць Ференц Бакош.

Задоволений свіжим ремонтом і харків'янин Євгеній Гнідаш. Хлопцеві особливо сподобався новий санвузол.

У старій казармі все було трохи в занепаді це, м'яко кажучи, але в цій це просто бомбічески, все світле, все гарне, чисте, все добре пахне, тут приємно знаходитись, - зізнався нацгвардієць Євгеній Гнідаш.

Оновлену казарму відкрили після капітальної реконструкції. Її вартість - півтора мільйона гривень.

В 1991 році тут була Національна гвардія, тут вона базувалася, пізніше вона розформувалася і це практично стала пустка, тут були тільки декілька солдатів які підтримували це щоб воно зовсім не розвалилося і не знищилося, - повідомив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Такий подарунок для "синіх беретів" приурочили до 930-річниці з дня заснування Дрогобича. Рота  приступила до патрулювання в червні цього року. Відтоді кількість випадків дрібної злочинності в місті знизилась у 10 разів, адже нацгвардійці здійснюють постійний моніторинг  охорони громадського порядку. Відтак військове містечко планують розширити. 

В планах є розширення. І уже в цьому році, не тільки чекаючи 22 року вже у цьому році надіслано і командир бригади уже доповідав своє бачення, щоб тут були і гуртожитки і склади для зберігання військового майна, спеціальних засобів, - наголосив генерал-полковник та командувач Національної гвардії України Микола Балан.

Наразі на території військового містечка є ще 4 зруйновані казарми, які планують відновити. Загалом на покращення матеріально-технічного забезпечення цієї частини виділено близько 5 мільйонів гривень.

 

Читайте також
На Львівщині 24-річний зловмисник побив жінку та пограбував її На Львівщині 24-річний зловмисник побив жінку та пограбував її
На Львівщині поліцейські затримали 24-річного зловмисника, який вчинив розбійний напад на перехожу, завдавши численних тілесних ушкоджень, а потім втік.
На Львівщині провоохоронці викрили трьох торговців, які виготовляли наркотичні засоби (відео) На Львівщині провоохоронці викрили трьох торговців, які виготовляли наркотичні засоби (відео)
Мешканці Стебника, Трускавця та Дрогобича віком 33, 39 та 45 років причетні до виготовлення та розповсюдження "амфетаміну" та "канабісу" у Львівській області.
На Львівщині сформували 30 груп для збиття дронів-камікадзе На Львівщині сформували 30 груп для збиття дронів-камікадзе
На Львівщині сформували перших 30 мобільних вогневих груп, що збиватимуть ворожі дрони-камікадзе
Loading...
Load next