В Україні ціни на товари стрімко зростають: яка цьому причина

В Україні ціни на товари стрімко зростають: яка цьому причина
В Україні спостерігається значне здорожчання продуктів харчування, техніки, проїзду та пального. Покупці не встигають нові ціни запам’ятовувати.  І це при тому, що гривня, навпаки, нарощує свої м’язи. Цього року вона навіть увійшла до десятка валют світу, що найсильніше зміцнилися

Ріст цін спостерігається найбільше серед таких товарів техніки: планшети, смартфони, ноутбуки, холодильники, пральні машини, посудомийки, морозилки, мікрохвильовки. Одна з причин – зросла вартість доставки та те, що виробники підвищують собівартість, повідомляють Факти.

Проте експерти кажуть, що цінники на техніку можуть накручувати в Україні й самі продавці. Не виключено, що у такий спосіб вони страхують себе від можливих стрибків долара у майбутньому.

З продуктів харчування цінники стали більшими у цибулі, моркви, буряка, хліба, молочки, риби та м’яса. Проте найбільше зросла вартість на цукор, олію та яйця. Економісти кажуть, що причина такого цінового злету може полягати у тому, що овочі дорожчають через попит. А от вартість інших продуктів зростає через високі комунальні тарифи.

Не радують українців й ціни на пальне. Дорожчає бензин, дизпаливо та автогаз. Тут головна причина – це збільшення вартості нафти.

Ще більше погіршити ситуацію може лише ціна на газ,  яка цієї осені щодня б’є рекорди. Тож якщо Україна почне його закуповувати, це неодмінно позначиться на курсі гривні. А відповідно це ще більше позначиться на продуктах і побутових товарах.

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
Антиковідна дисидентка: у Києві жінка влаштувала "масочний" скандал (відео) Антиковідна дисидентка: у Києві жінка влаштувала "масочний" скандал (відео)
У магазині жінці навіть подарували маску, проте, вона на відріз відмовилася її надягати.
Яких цін очікувати українцям: прогноз НБУ Яких цін очікувати українцям: прогноз НБУ
У вересні-жовтні цього року інфляція в Україні досягла свого піку 10-11%. Надалі інфляційний тренд розвернеться, інфляція знизиться до 9,6% наприкінці 2021 року, а за підсумками наступного досягне цілі НБУ 5% і надалі перебуватиме близько цього рівня.
Кабмін знизив ціну на газ для 12 українських ТЕС Кабмін знизив ціну на газ для 12 українських ТЕС
Кабінет Міністрів України вирішив зменшити вартість газу для теплових електростанцій до 7 гривень за кубічний метр. Завдяки цьому українські ТЕС зможуть продовжувати виробництво
Loading...
Load next