Львів і "червона" зона: правила користування громадським транспортом (відео)

Львів і "червона" зона: правила користування громадським транспортом (відео)
За дотриманням необхідних карантинних обмежень у громадському транспорті спостерігають водії, які у разі порушення правил мають викликати поліцію

У Львові через посилення карантину змінилися й правилу проїзду у громадському транспорті. Відтак маршрутки, автобуси та електротранспорт має бути заповненим лише наполовину. В інакшому випадку водіям загрожує чималий штраф. Самі ж люди розповідають, що й досі спостерігають, як чимало пасажирів ігнорують масковий режим, але дійсно у транспорті займають лише сидячі місця.   

Тому що багато людей постраждало від Ковіду. Багато помирає, лікарні переповнені. Я думаю, то правильно, що ввели карантин. Для того, щоб люди змогли вижити, бо помирає навіть багато молодих людей, - прокоментував небайдужий чоловік. 

Я вам скажу, що люди стали взагалі легковажні. Мені так здається. Чому? Тому що раніше боялися, а тепер й весілля гуляють і дні народження, я вважаю, що це просто легковажність. Це можна було пережити, перетерпіти, - обурилася львів'янка. 

Фото: карантин

 

Я бачила, що місця сидячі були зайняті, стоячих не було. Як на мене, то хай би дійсно, щоб більше робили заходів, щоб якнайшвидше з тою пандемією поборотись. А так я задоволена, - розповіла ще одна небайдужа львів'янка. 

Водії громадського транспорту теж спостерігають зменшення пасажиропотоку починаючи від суботи - першого дня «червоної» зони у Львові та області. Головною причиною такої поведінки кермувальники вважають вакцинацію населення. Адже без щеплення людей не пускають у торгові центри, заклади громадського харчування, ринки тощо.   

В суботу взагалі народ впав, навіть сидячих не назбирую. Просто поставили червону зону й люди нікуди не їдуть, бо їх нікуди не пускають, - розповів водій автобусу. 

Ми тільки сидячи возимо, стоячих не можна брати, а в мене 20 посадкових місць. Правда, до 11 години пенсіонери платять, а з 11 до 16 не платять, - поділився його напарник.  

Фото: карантин

У міській раді кажуть, що за дотриманням необхідних карантинних обмежень мають спостерігати самі водії. Вони ж мають право викликати поліцію в разі порушення правил перевезення в умовах «червоної» зони. 

Водій має перевіряти, якщо він бачить, що вже переповнена маршрутка, тобто люди мають бути готові, що водій може сказати: «вибачте, але ви мусите зачекати наступного автобуса». Якщо ми говоримо про тролейбуси та трамваї, то там все-таки трохи складніше оскільки водій знаходиться в кабіні, то цю функцію виконуватимуть контролери, - проінформував керівник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів.  

Фото: Орест Олеськів

Але попри суворі правила й чималі штрафи у Львові все ж виявляють порушення карантинних вимог.

За нашою інформацією, цього ранку було виписано декілька штрафів за переповнення. Це було, власне, АТП-1. Маємо інформацію про 2 виписаних штрафи. Приватним перевізникам також був виписаний штраф, - додав Орест.

Додамо, що за порушення правил перевезення відповідає водій громадського транспорту. Відповідні протоколи складає поліція.  Якщо ж правоохоронці помітять, що людей перевозять більше за встановлені норми, то  керманича оштрафують на 17000 гривень. А пасажири, які не дотримуються маскового режиму мають викласти з власною кишені щонайменше 170 гривень.

Відео: ПравдаТут Львів

Ярина Самарик -  pravdatutnews.com

Читайте також
Оксфордський словник обрав "vax" словом року Оксфордський словник обрав "vax" словом року
Саме слово означає вакцину та процес її ведення і може бути як дієсловом, так і іменником.
У Києві червона зона: як перевірятимуть сертифікати вакцинації у ТРЦ У Києві червона зона: як перевірятимуть сертифікати вакцинації у ТРЦ
З понеділка, 1 листопада, низка областей України потрапили до червоної карантинної зони. Охоронці торгових центрів перевіряють у відвідувачів сертифікати вакцинації та Covid-тести.
Таблетки від COVID-19: які результати американських вчених Таблетки від COVID-19: які результати американських вчених
У Сполучених Штатах Америки закінчилися випробування експериментальних противірусних таблеток Pfizer Inc проти коронавірусу. Препарат показав гарний результат і скоро його можна буде придбати в аптеках.
Loading...
Load next