УПЦ МП організувала конференцію з приводу "вирішення українського питання"

УПЦ МП організувала конференцію з приводу "вирішення українського питання"
У виступах присутніх священнослужителів ішлося про визнання канонічної церкви в Україні.

У Києво-Печерській лаврі Московський патріархат провів конференцію, оскільки хоче "вирішення українського церковного питання". Про це повідомляє центр інформації УПЦ

Предстоятель УПЦ МП Онуфрів наголосив, що священників зараз найбільше турбує той факт, що Константинопольський патріархат відмовляється виносити болючі питання церковного життя на соборну дискусію. Адже тільки скликаючи наради керівників Помісних Церков, а можливо і Всеправославного Собору, вони зможуть знайти вихід зі складної кризи, яка поставила Світове Православ'я на межу розколу.

Віримо, що спільними зусиллями ми зможемо подолати складну кризу в нашому церковному житті, — сказав предтоятель. 

Митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич) зазначив, що "вирішення українського церковного питання має розглядатися на всеправославному рівні".

Ректор київських духовних шкіл Сильвестр (Стойчев) зазначив, що дії Патріарха Варфоломія щодо України "призвели до кризи соборності у світовому православ'ї".

А також про "дії Патріарха Варфоломія" і про те, що "Православна Церква у світі знаходиться в глибокій кризі".

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Церковне питання: московський патріархат ще не "все"? (відео) Церковне питання: московський патріархат ще не "все"? (відео)
Евакуйовані священнослужителі ПЦУ звернулися до міської ради щодо можливості використання Свято-Георгіївського кафедрального собору.
Без масок та дистанції: у Лаврі проігнорували дотримання карантинних вимог у Великдень (фото) Без масок та дистанції: у Лаврі проігнорували дотримання карантинних вимог у Великдень (фото)
Під час великоднього богослужіння у Києво-Печерській лаврі зібралось багато вірян, які вирішили проігнорувати карантинні обмеження та масковий режим.
Loading...
Load next