"Рішення відключити Еспресо, 5 канал і Прямий – це зловживання владою, відповідальні за це мають понести кримінальну відповідальність", - Портников

"Рішення відключити Еспресо, 5 канал і Прямий – це зловживання владою, відповідальні за це мають понести кримінальну відповідальність", - Портников

Джерело: ЕСПРЕСО.

Коли ми говоримо про відключення трьох телевізійних каналів, які не є в одній політичній групі з тими телевізійними олігархічними каналами, які об'єдналися в єдиний марафон, то ми не говоримо про якесь рішення, яке ухвалено на рівні відповідних регулюючих органів.

Вони, в принципі, повинні були (згідно з постановою РНБО) ухвалювати рішення щодо участі/неучасті цих каналів у єдиному марафоні, регламенту їхнього ефірного мовлення і таке інше. Але ж ні! Прямий, 5 канал і Еспресо відключені від цифрового мовлення просто рішенням чиновника в Концерні радіо і телебачення. Він навіть не відповідає за своє рішення, не говорить, що він його ухвалив, не пояснює, чому він його ухвалив.

І це точно ніяк не пов'язано зі свободою слова. Це пов'язано зі зловживання владою. І у воєнний, і в мирний час за такі речі має бути кримінальна відповідальність. Зокрема й для тих, які виправдовують дії цього чиновника, але поряд з цим не хочуть взяти на себе відповідальність за ухвалення таких рішень, – зазначив Портников.

Він нагадав, що немає ані рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, з яким можна було б полемізувати з приводу вимкнення каналів із цифрової мережі Т2, ані відповідного рішення РНБО. 

Є лише рішення, яке полягає в тому, що Рада з питань національного телебачення і радіомовлення має вирішити регламентно, як канали беруть участь у телемарафоні. Тому, в принципі, не існує ніякого рішення, на яке ми могли би спиратись чи апелювати до нього.

Я вас переконую, що воєнний стан – це не привід для порушення закону. Це не привід для свавілля і неповаги до законодавства країни, яку влада зобов'язана захищати. Бо захист країни – це повага до законодавства, і ніякі політичні мотивації не можуть змінити цього просто факту. Я не думаю, що ми зараз обговорюємо у випадку з Еспресо, 5 каналом і Прямим питання про свободу слова. Це не історія про свободу слова. Це історія про зловживання законом, – наголосив журналіст.

Нагадаємо, що "З карти міста мають зникнути, серед інших, імена українців...", - Віталій Портніков.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next