Країнам НАТО потрібно писати новий підручник, в який спосіб мають воювати армії альянсу

Країнам НАТО потрібно писати новий підручник, в який спосіб мають воювати армії альянсу

Війна Росії проти України абсолютна інша, ніж минулі світові війни, тому старі підходи та методи розрахунків вже неактуальні.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив в інтерв’ю ВВС.

Також він розповів, чому український контрнаступ не приніс очікуваних результатів, що буде далі з мобілізацією та чи справді існує конфлікт між Володимиром Зеленським та Валерієм Залужним.

Про контрнаступ:

Аналізуючи невтішні результати літнього контрнаступу, секретар РНБО зазначив, що ця війна дуже складна і не можуть бути лише переможні битви.

Чи можемо ми помилятися? Звичайно, можемо. Ми живі люди. Люди роблять інколи помилки. Інша справа, чи є ця помилка фатальною. Так от, я можу сказати, що фатальних помилок у нас ще не було. І, дай Бог, не буде, ‒ сказав Олексій Данілов.

За його словами, Україна не збирається складати зброю і буде далі воювати.

Що стосується подій з травня місяця, дійсно у нас була надія, що ми зможемо зробити ті чи інші речі. Ми би дуже хотіли швидко звільнити нашу територію і швидко знищити ворога. Ситуація складна і ми розуміємо, що ворог навчається, робить висновки і співпрацює з іншими країнами для розв'язання своїх проблем, ‒ пояснив секретар РНБО.

За його словами, у цій війні Росія використовує велику кількість техніки та зброї, а ситуація на полі бою постійно змінюється.

"Генерал Залужний констатує, що ситуація на фронті, є такою, коли дуже складно отримати перемогу старими засобами ведення війни", ‒ так він прокоментував оцінки головнокомандувача виданню The Economist.

Маємо на увазі, що такої війни, яка є сьогодні на території нашої країни, не було ані в 20, ані в 21 столітті. Це новітня війна, це перша війна, яка потягнула за собою зовсім інші технології, інше бачення, інше розуміння. І всі підручники, які були написані, в тому числі в НАТО про війну, потрібно відправити вже в архів, ‒ констатує секретар РНБО.

Він упевнений, що країнам НАТО треба писати новий підручник, в який спосіб мають воювати армії альянсу.

Сьогодні складається враження, що у Путіна все добре, що він стабілізував ситуацію, що він зараз на фронті буде перемагати і що він буде переможцем в цій війні. Це абсолютно хибне уявлення про процеси, які відбуваються. Я можу сказати, що перемога обов'язково буде за нами і ми обов'язково з нашими партнерами отримаємо її. В результаті цієї перемоги Російська Федерація розпадеться на шматки.

Про конфлікт Зеленський – Залужний:

Олексій Данілов також прокоментував інформацію, яку активно останнім часом розповсюджують українські та західні ЗМІ, що між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Валерієм Залужним наростає конфлікт.

Я хочу сказати, що є верховний головнокомандувач, є головнокомандувач ЗСУ, є розуміння, що у нас відбуваються засідання ставки. Я є координатором цих засідань, безпосередньо беру участь у всіх без винятку засіданнях. Я не можу вам сказати і підтвердити, що існують якісь, скажімо так, речі, які на сьогодні артикулювали ЗМІ. Чи є дискусії? Звичайно, вони є. Для того і є ставка, щоб там були дискусії щодо певних питань, ‒ пояснив секретар РНБО.

При цьому він в черговий раз наголосив, що Росія намагається посіяти внутрішню дестабілізацію в Україні.

Про мобілізацію:

Олексій Данілов також повідомив, що на наступному засіданні ставки верховного головнокомандувача розглянуть пропозиції у сфері мобілізації.

Ми зараз запускаємо нову програму, ми вже декілька разів на засіданнях ставки це питання проговорювали. Я думаю, що найближчим часом будуть нові ініціативи, в тому числі законодавчі з цього приводу, ‒ повідомив секретар РНБО.

Мобілізація по-новому. Як українська влада хоче залучити до війська більше людей:

За його словами, це питання зараз комплексно розробляється.

Це і залучення рекрутингових компаній, і багато інших речей. Я би не хотів зараз давати остаточну відповідь, тому що воно наразі в процесі. Єдине, що можна сказати, що на наступному засіданні ставки верховного головнокомандувача президент дав вказівку, щоб це питання було остаточно підготовлене ‒ заявив Данілов.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи вистачить Україні людей, аби далі воювати, Данілов сказав:

Коли ви йдете на війну вам не буде вистачати трьох речей: часу, зброї, людей.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Loading...
Load next