Президенти України та Швейцарії сьогодні відвідали Донбас

Президенти України та Швейцарії сьогодні відвідали Донбас
Робочий візит в Зону ООС.Президент Володимир Зеленський і президент Швейцарії Симонетта Соммаруга поїхали з робочим візитом на Схід.

Робочий візит в Зону ООС.

Президент Володимир Зеленський і президент Швейцарії Симонетта Соммаруга поїхали з робочим візитом на Схід.

Під час поїздки вони зустрілися з представниками місій СММ ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного хреста, системи ООН в Україні та керівництвом Донецької ОДА, а також вивчили гуманітарну ситуацію в області.

Крім того, в Луганській області лідери ознайомилися з реалізацією програми Велике будівництво.

Симонетта Соммаруга подякувала Володимиру Зеленському та українській владі за те, що Україна дозволяє проїзд гуманітарних вантажів на тимчасово окуповані території своєї країни.

"Пане президенте, я хотіла б щиро подякувати вам і вашому уряду саме за те, що ви і далі дозволяєте швейцарській гуманітарній допомозі проїжджати в зони, території, які не підконтрольні на сьогодні українському уряду. Це засвідчує вашу відданість гуманітарним принципам і розуміння потреб людей у цьому регіоні", - сказала вона після відвідування КП "Компанія "Вода Донбасу" з президентом України Зеленським.

Також вона наголосила, що швейцарська держава робитиме все можливе для того, щоб у конфлікті на Сході дотримувалося міжнародне гуманітарне право, і щоб мирне населення та об'єкти гуманітарної інфраструктури були під відповідною охороною.

Окрім того, президент Швейцарії прилетів до України 20 липня зі своїм першим в історії візитом.

Нагадаємо, що Україна має намір припинити російське постачання з Білорусі. Міністерство економіки має намір припинити імпорт, який йде з Росії, через кордони Білорусі.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next