МВС Естонії: росіяни вивезли українських біженців із естонського кордону

МВС Естонії: росіяни вивезли українських біженців із естонського кордону

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс повідомив, що з російського боку південно-східного кордону з його країною влада рф забрала українських біженців, які перебували там, і вивезла їх кудись на вантажівках. Про це повідомляє національний мовник ERR.

Раніше на кордоні чекали трохи більше тисячі людей, а сьогодні їх там уже немає - їх посадили на вантажівки та відвезли. Ми не знаємо, куди їх відвезли. Департамент поліції та прикордонної охорони наразі працюють над отриманням цієї інформації, - заявив він.

За словами міністра, Естонія використовує безпілотники, щоб з'ясувати, чи не направляє російська влада цих людей кудись у зелену прикордонну смугу, як це робила білорусь минулого року на кордоні з Литвою та Латвією.

В останні дні на російській стороні біля південно-східного кордону Естонії, як повідомляється, зібралося понад тисячу людей, переважно українців, в'їзду яких до Естонії російська влада перешкоджала, затягуючи прикордонні процедури. У результаті біля південно-східного кордону Естонії було створено чергу, у якій люди чекали перетину кордону по кілька діб.

Міністр зазначив, що, якщо рф вирішить масово підштовхувати людей до незаконного перетину кордону, Естонія не може за замовчуванням вважати усіх їх українцями, що рятуються від війни, оскільки у натовпі можуть бути також громадяни росії та заслані російські агенти.

Звичайно, у цей натовп буде поміщено і всіх інших, зокрема громадян російської федерації, і всіляких агентів та інших людей, - сказав чиновник. 

За словами міністра, Естонія також встановила зв'язок з українським посольством, щоб перевіряти біографії людей, що прибувають, та з'ясовувати, чи вони є тими, за кого себе видають.

Нагадаємо, що президент Естонії заявив, що підтримує заявку України до НАТО як "гідного союзника".

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Росія погрожує, що депортує з країни понад 150 тисяч українських нелегалів Росія погрожує, що депортує з країни понад 150 тисяч українських нелегалів
Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації заявило, що до 15 червня усі нелегали повинні покинути територію країни. В іншому випадку їх "виженуть" з країни, зокрема у Росії наразі перебуває понад 150 тисяч українців.
Прикордонні загородження на кордоні Естонії з РФ Прикордонні загородження на кордоні Естонії з РФ
Сили оборони Естонії почали будувати тимчасові прикордонні загородження на кордоні з РФ.
Loading...
Load next