У Львові триває боротьба за стадіон «Торпедо»

У Львові триває боротьба за стадіон «Торпедо»
У дітей активне дозвілля, а в дорослих громадські збори:  близько 300 людей завітало на стадіон «Торпедо», щоб відстояти його майбутнє.

У дітей активне дозвілля, а в дорослих громадські збори:  близько 300 людей завітало на стадіон «Торпедо», щоб відстояти його майбутнє. Від місцевої влади жителі Шевченківського району  вимагають одне: спортивний об’єкт повернути у комунальну власність. Львів’янка Діана розповідає: для активного дозвілля дітей – це чи не єдине місце.

Місцева мешканка Діана Коломоєць розповідає: «Ми приходимо сюди кожен день, на час карантину, коли дозволили прогулянки на свіжому повітрі – то це єдине місце, куди можна було вийти з дітьми і погуляти. Тому це дуже важливе місце для всієї громади».

Роками місцева громада опікується цим стадіоном самотужки : скошують траву та прибирають довкілля, а все тому, що ця місцевість перебуває у приватній власності банку.

Громадська активістка Лейла Мелесова-Вальчак додає: «Цей стадіон потрібен, люди самотужки прибирають з 2015 року, ми започаткували добру традицію і робимо двічі на рік гарні толоки, прибираємо, вивозимо намазами сміття, фарбуємо лавочки, самі стараємося якісь доставляти елементи благоустрою на цьому стадіоні, траву косять тренери, які тут тренують дітей».

Того року депутатський корпус вже намагався розв'язувати цю проблему і прийняв ухвалу про викуп спортивного об'єкта. Своєю чергою банк виставив ціну у розмірі семи з половиною мільйонів гривень. Та місто чомусь не дало ходу цій ухвалі. Щоб таки зберегти стадіон у власності міста, люди вже навіть писали петицію. Та в ратуші поки не беруться за її реалізацію, натомість пропонують відновити приватний стадіон, але за кошти міського бюджету. Депутати, своєю чергою, додають, що усе це блокує міський голова.

«Станом на сьогоднішній день в нас в бюджеті вже є закладено 5 млн 147 тис грн. на викуп і млн. гривень для розроблення проектно-кошторисної документації – він і надалі це блокує і мотивує тим, що давайте ми викуповувати це майно не будемо, а зробимо з банком спільний публічно-приватний проект», -  Сергій Івах, депутат Львівської міськради від «Європейської солідарності».

Вкладати в майно банку 8 млн гривень з бюджету міста громада не хоче.

Віталій Свіщов, депутат львівської міськради «Європейської солідарності» наголошує: «Тому ми і хочемо його зробити комунальним, тому що це номер один є, тому що стадіонів у нас є мало, будують такі як арену Львів, які не дозволяють грати, крім команд професійних, а щоб тренуватися дітям, тут є команда, тут діти приїжджають з інших районів, треба їм зробити щось».

Громадська активістка Тетяна Шевченко додає: «Це має бути комунальний громадський стадіон для мешканців, можливо, і для мешканців інших дотичних районів, щоб тут проводили від банального ранішнього бігу і до змагань».

Громадський активіст Ігор Личак занепокоєний: «З’являються чутки про створення спільного комерційного проекту з банком «Львів», тобто цей стадіон стане комерційним і закритим до громади, тут зможуть займатися певні професійні команди, які будуть оплачувати оренду або саме місто буде платити оренду для своїх дюшок».

Петиції та пропозиції депутатів - не дієві, тож місцеві почали збирати підписи за те, щоб стадіон викупили у комунальну власність. Люди зазначають : якщо і цього разу їх не почують – сміливо вийдуть на акцію протесту.

https://www.youtube.com/watch?v=DL3Fb3s12Ps&t=3s

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У Львівській міській раді новий секретар
Ним офіційно став 40-річний депутат від партії «Свобода» Маркіян Лопачак.За посадовця проголосував 41 депутат з 58 присутніх під час засідання сесії сьогодні, 23 грудня.Раніше мер Львова Андрій Садо
Прикордонні загородження на кордоні Естонії з РФ Прикордонні загородження на кордоні Естонії з РФ
Сили оборони Естонії почали будувати тимчасові прикордонні загородження на кордоні з РФ.
"Ключ лежить у Москві": Шольц і Байден обговорили виконання мінських угод "Ключ лежить у Москві": Шольц і Байден обговорили виконання мінських угод
Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів президенту США Джо Байдену телефоном про свої недавні візити до Києва й Москви. Лідери погодилися, що ризик нової агресії Росії проти України не зник.
Loading...
Load next