На стадіоні «Торпедо» у Львові провели майстер-клас з надання першої домедичної допомоги

На стадіоні «Торпедо» у Львові провели майстер-клас з надання першої домедичної допомоги
Обізнаність звичайних пересічних людей у наданні першої допомоги дозволить підтримати життя потерпілого до прибуття медиків.Майстер-клас з надання першої домедичної допомоги провели на стадіоні «Тор

Обізнаність звичайних пересічних людей у наданні першої допомоги дозволить підтримати життя потерпілого до прибуття медиків.

Майстер-клас з надання першої домедичної допомоги провели на стадіоні «Торпедо». Запрошували долучитися всіх охочих, і навіть ті, хто просто прогулювалися тут ввечері, теж доєдналися до цього дійства. Лікарі показували, як слід діяти, коли людина втратила свідомість, у неї спинилося дихання чи серцебиття. Також була в учасників можливість на практиці спробувати надати допомогу потерпілій особі, яку імітував спеціальний медичний манекен.

Львів'янка Наталія Руденко-Краєвська зазначила: "Пробувала реанімувати, заводити серце. От ця річ, якщо вона дійсно відповідає по зусиллям тим, як це робиться з живою людиною, то це дуже важлива річ, я власне хотіла і прийшла для того, щоб попробувати на манекені цей момент реанімації. Відчути це фізично".

Лікарі розповідають, що такі майстер-класи потрібні насамперед тому, що швидка не завжди встигає приїхати за лічені хвилини. Особливо, якщо надзвичайна подія трапилася у місті, де завжди багато машин на дорогах. Тому обізнаність звичайних пересічних людей у наданні першої допомоги дозволить підтримати життя потерпілого до прибуття медиків.

Завідувачка навчально-тренувального відділу Львівського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф Людмила Гера сказала: "Я вже займаюся цим більше 10-ти років. Ми навчали дуже-дуже багато людей, які без медичної освіти. І маємо чудовий зворотній зв’язок, і люди нам пишуть, дякують. Якщо це був порятунок в горах, порятунок при утопленні, порятунок коли була надзвичайна ситуація на Миколаївській трасі. І нам люди просто дякували".

"Поки приїде швидка потрібно надати першу допомогу, щоби людина або не захлиснулася рвотними масами, або зробити штучне дихання, або відновити серцебиття. Ви розумієте, якщо люди будуть знати, то ті перші хвилини вони є дуже важливі для відновлення життєдіяльності організму", - повідомив заслужений лікар України Роман Грицевич.

Усе дійство організували представники Шевченківського осередку політичної партії «Європейська солідарність» спільно з активістами. Таким заходомвирішили відзначили міжнародний день «Лікарі світу за мир».

Заступниця голови ГО «Громадська надія» Лейла Малесова-Вальчак запевнила: "Ми друкуємо собі календарний план, де вибираємо найцікавіші події. Ми сіли з командою на опрацювання, і нам прийшло у голову зробити для мешканців такий майстер-клас. Відгукнулися на наше прохання «Українське лікарське товариство» у Львові. Вони нам сприяють у цьому і вони допомогли нам запросити медиків з медицини катастроф".

Також депутат Львівської міськради від Шевченківського району Віталій Свіщов додав: "Треба це вміти робити людям. Я думаю, що у кожного в житті були випадки, десь збоку, бути учасниками, чи в сім’ї і ми губимося. Щоби не губитися треба розуміти, що ти робиш. Ти ж не можеш просто підійти. Треба такі курси проводити частіше і навчатися. Люди мають це знати".

У «Європейській солідарності» розповідають, що на майбутнє вони вже розробляють варіанти проведення подібних заходів, щоб навчити львів’ян чогось нового, і загалом покращити життя у нашому місті.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
В Україну прибули додаткові реактивні системи HIMARS В Україну прибули додаткові реактивні системи HIMARS
Всього поставили чотири системи реактивного залпового вогню.
Порошенко подав на Зеленського до суду: адвокати експрезидента вимагають оприлюднити всі оригінали “плівок Бігуса” Порошенко подав на Зеленського до суду: адвокати експрезидента вимагають оприлюднити всі оригінали “плівок Бігуса”
Адвокати Порошенка подали позов до суду на Зеленського та вимагають оприлюднити всі так звані “записи Бігуса” у первісному вигляді.
Шольц закликає Росію вжити заходів для послаблення конфлікту в Україні Шольц закликає Росію вжити заходів для послаблення конфлікту в Україні
Канцлер Німеччини Олаф Шольц каже, що напад Росії буде коштувати «високу ціну».
Loading...
Load next