Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США

Міністерства, Пентагон, NASA та Світовий банк: перший день візиту Зеленського у США
Окрім зустрічі з очільником Білого дому, Зеленський завітає до Вашингтона, Чикаго та Сан-Франциско. Зокрема, у Чикаго український президент зустрінеться з українською діаспорою.

Президент Володимир Зеленський, який напередодні прилетів до США для зустрічі із своїм американським колегою Джо Байденом, та українська делегація розпочали робочий візит до Вашингтону. Так, сьогодні на порядку денному низка візитів, зустрічей та підписання документів - програма доволі насичена, повідомив речник президента Сергій Никифоров.

У Вашингтоні ранок. Сьогодні у Президента України та української делегації заплановані зустрічі та підписання стратегічних документів у міністерстві енергетики, Пентагоні, Державному департаменті США, Світовому банку та навіть NASA, - зазначив речник.

Також, сьогодні, 31 серпня, президент Зеленський візьме участь у вшануванні пам'яті жертв Голодомору, презентує план трансформації України та спільно з першою леді представить український аудіогід в садибі-музеї Джорджа Вашингтона.

Нагадаємо, що сьогодні, 31 серпня, близько 01:00 за київським часом, президент Володимир Зеленський разом зі своєю дружиною Оленою Зеленською прилетів до Вашингтона. Також перша леді України повідомила про свою програму перебування в США, в яку входять:

  • запуск аудіогіду українською мовою в садибі першого президента США Джорджа Вашингтона Маунт-Вернон;
  • зустріч із жінками Power women;
  • відкриття "Українського дому";
  • відвідування музею Голокосту;
  • робочі зустрічі в Стенфордському університеті та в Управлінні освіти Сан-Франциско;
  • відвідування художньої галереї De Young.

Окрім цього, зауважимо, що зустріч Володимира Зеленського та Джо Байдена мала відбутися 31 серпня, але її перенесли на 1 вересня: "З огляду на непередбачуваність і напруженість ситуації в Афганістані, не може виникати жодних двозначностей через те, що американській стороні потрібен фокус на цій темі в цей день", - повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Читайте також
Білий дім офіційно підтвердив зустріч Зеленського і Байдена Білий дім офіційно підтвердив зустріч Зеленського і Байдена
Глава американської держави вже наступного тижня прийме Зеленського в Білому домі. Зустріч Володимира Зеленського і Джо Байдена запланована на 31 серпня.
"Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео) "Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео)
В Україні назвали офіційну дату зустрічі президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена. Вона відбудеться в останній день літа - 31 серпня цього року.
Справа не у "Нафтогазі": зустріч Зеленського з Байденом перенесли Справа не у "Нафтогазі": зустріч Зеленського з Байденом перенесли
Дати зустрічі лідерів України та Сполучених Штатів змістили через логістичні та протокольні нюанси.
Loading...
Load next