На Площі Ринок відбулась презентація видання «Великий Львів» у бібліотеці В.Іваничук

На Площі Ринок відбулась презентація видання «Великий Львів» у бібліотеці В.Іваничук
«Основний виклик перед Львовом, це необхідність змінити владу, яка перестала управляти містом, зайнялася власним збагаченням і зупинила розвиток міста» - Синютка.Концепція «Великого Львова» розробле

«Основний виклик перед Львовом, це необхідність змінити владу, яка перестала управляти містом, зайнялася власним збагаченням і зупинила розвиток міста» - Синютка.

Концепція «Великого Львова» розроблена з ініціативи лідера ГО «Великий Львів», Володимира Квурта, а також групи експертів.

Олег Синютка, кандидат на посаду Голови Львівської ОТГ привітав авторів з успішним завершенням першого професійного аналізу можливостей розвитку агломерації Великого Львова, в нинішніх адміністративних реаліях – Львівської ОТГ.

«Я впевнений, що ця праця стане початком серйозної дискусії про майбутнє Львова, шляхи його розвитку та вибір найкращої стратегії для її досягнення», - наголосив Синютка.

Він висловив сподівання, що наступні тижні виборчої кампанії будуть не змаганнями піар-технологій, а перш за все дискусією про стратегічні напрямки розвитку Львова та виклики, які стоять перед нашим містом й Україною в цілому.

«Піару в нас більш ніж достатньо, так само як пустопорожніх обіцянок і відкритої брехні. Натомість предметної розмови, з аргументами, цифрами і фактами – обмаль. Зокрема від діючої влади, яка звикла все прикривати піаром, навіть найбільш кричущі прояви корупції, кумівства, безгосподарності та політичного шулерства. Зі свого боку я все роблю для того, щоб цей стан змінити, бо лише в такий спосіб Львів може розвиватися», - запевнив народний депутат.

Він оцінив видання «Великий Львів» як ґрунтовний, компетентний та цілісний документ і запевнив, що після виборів, саме напрацьовані експертами пропозиції стануть для новообраної влади підставою розроблення нового стратегічного плану розвитку Львова – Львівської ОТГ.«Ми маємо думати також про новий Львівський район, який нараховує більше 1 млн 150 тис. мешканців.

«Зелена» влада його створила, не наділивши однак жодними повноваженнями. І не виділивши жодних коштів на діяльність», - додав Синютка.

Він пояснив, що поділяє позитивну оцінку експертами стратегічних документів розвитку Львова, тобто Генерального плану 2010 року та Комплексної стратегії розвитку Львова 2012-2025, до розробки яких мав відношення, як заступник міського голови. А у своїй програмі кандидата на посаду Голови Львівської ОТГ сформулював власне бачення розвитку нашого міста.

Це відновлення історичної ролі Львова, як мегаполісу Західної України та одного з центрів всієї Центрально-Східної Європи.

«Ми зробимо Львів справжнім науковим і освітнім центром, справжнім центром міжнародного туризму, культурною столицею України і містом для львів’ян, націленим на забезпечення потреб його мешканців, зручним і комфортним, з вирішеними проблемами у транспорті, соціальній сфері, благоустрої. Це п’ять стартегічних цілей моєї програми, як кандидата на посаду голови Львівської ОТГ» - наголосив Олег Синютка.

Він звернув увагу на те, що Львів підійшов до переломного моменту свого розвитку і зараз необхідно перейти до інтенсивного розвитку міста, головним інструментом якого мають бути інвестиції. «Ваш проект «Великий Львів» вкотре показав, що у Львові немає дефіциту інтелекту, наукової проникливості та професійності в усіх галузях науки. Основна проблема, це реалізація стратегій і планів та бутафорність, яку презентує діюча влада.

Сьогоднішня міська влада веде Львів у протилежному напрямку. Ще 5 років їх перебування при владі, і місто буде деградувати, замість того, щоб розвиватися. Ми маємо зробити все можливе, щоб цього не допустити», - підсумував свій виступ Олег Синютка і подякував колективу авторів, високоповажаним професорам, докторам і всім спеціалістам, які приєдналися до опрацювання цього проекту за величезну і важливу працю.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Вірастюк розповів про перший день у Раді та про складання присяги під вигуки "Ганьба!" Вірастюк розповів про перший день у Раді та про складання присяги під вигуки "Ганьба!"
Народний депутат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк зізнався, що очікував голосніших вигуків від опозиційних парламентарів, які кричали "ганьба" під час складання присяги.
Loading...
Load next