Подоляк розкритикував Нідерланди за позицію щодо України в ЄС

Подоляк розкритикував Нідерланди за позицію щодо України в ЄС

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував Нідерланди за позицію щодо вступу України до Євросоюзу. Він зазначив, що наша країна заплатила страшну ціну, щоб стати кандидатом.

Свобода, конкуренція, права людини – Нідерланди завжди були взірцем демократії. Сьогодні українці сплачують страшну ціну за захист вільної Європи від російських таборів. Невже наші люди заплатили замало крові, щоб отримати шанс бути у сім'ї ЄС? — сказав він.

Своєю чергою Німеччина обіцяє Україні зенітні комплекси, самохідні гаубиці та реактивні системи залпового вогню. Але коли зброю зможуть доправити, казати відмовляються.

Про це повідомив речник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт, пише німецька газета Der Tagesspiegel.

Каже, що зараз важко говорити про терміни постачання важкого озброєння через організаційні причини та проблеми безпеки.

Підготовка зараз триває повним ходом, тож це може спрацювати. Але це не відбувається відразу, — зазначив чиновник.

В уряді Німеччини переконують, що планують поставити в Україну важку техніку, таку як зенітні системи Gepard, САУ Panzerhaubitze 2000, системи ППО Iris-T та реактивні системи залпового вогню Mars. Там кажуть, що розуміють нетерпіння, але ці питання потрібно прояснити і дуже ретельно вивчити, «перш ніж робити заяву, яку ви, можливо, не зможете стримати».

У Берліні також переконують, що українські солдати нині проходять навчання в Німеччині з використання такої зброї як САУ Panzerhaubitze 2000. 

Нагадаємо, раніше у ОП розкритикували політику деяких членів ЄС щодо війни в Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next