Аваков: за публікації фото без дозволу та переслідування треба саджати

Аваков: за публікації фото без дозволу та переслідування треба саджати
Офіційно це пояснюють боротьбою проти домашнього та статевого насилля. Але формулювання законопроєкту виписані так, що під кримінал може потрапити будь-хто.

Міністерство внутрішніх справ, за особистим підписом міністра Арсена Авакова, подало на розгляд Кабміну проєкт змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів.

До переліку злочинів пропонують додати “переслідування”

Мається на увазі примушування особи до фізичного контакту з іншою особою, незаконне спостереження за нею, нав’язування спілкування, а також за допомогою телекомунікаційних або інших засобів зв’язку, що спричинило погіршення якості життя цієї особи або її близьких родичів чи членів сім’ї.

За це передбачений штраф або виправні роботи до 1 року. 

Відтак, існує загроза, що під це нововведення можуть потрапити щоденна рутинна робота журналістів – які часто, наживо чи телефоном, задають політикам і чиновникам питання, від відповіді на які вони ухиляються.

Зокрема, кримінальна відповідальність передбачає за поширення аудіо-, фото- чи відеоматеріалів зі сфери приватного життя цієї особи або її близьких родичів чи членів сім’ї без їх згоди в ЗМІ, у тому числі у соцмережі.

За це передбачений штраф або виправні роботи до 2 років, або обмеження волі на той самий строк.

Читайте також
Готового механізму, за яким можна притягти путіна до відповідальності, поки немає — Малюська Готового механізму, за яким можна притягти путіна до відповідальності, поки немає — Малюська
Проте є кілька сценаріїв, як може відбуватися притягнення до відповідальності усіх причетних за злочини в Україні.
Янукович програв апеляцію й досі знаходиться під заочним арештом
Київський апеляційний суд розглянув скаргу на заочний арешт Януковича у справі про захоплення влади. Однак, скаргу його адвокатів, як і два інші клопотання було відхилено.
Трьох керівників організації Медведчука підозрюють у держзраді
Організація «Український вибір», лідером якої є Медведчук сприяла російській окупації Криму, внаслідок чого трьом прибічникам кума Путіна оголосили про підозру у державній зраді.
Loading...
Load next