Проти Януковича та його оточення Зеленський ввів максимальні санкції РНБО

Проти Януковича та його оточення Зеленський ввів максимальні санкції РНБО
Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування максимальних санкцій проти президента-втікача Віктора Януковича та його оточення.

Президент України підписав указ про запровадження санкції проти президента-втікача Віктора Януковича, його друга та експрем'єра Миколи Азарова, а також ще проти 25 колишніх високопосадовців. Зокрема, санкції також застосували проти двох компаній, а обмеження ввели на 3 роки.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2021 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України", – йдеться в ухваленому указі.

Зазначимо, що Кабінет Міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України повинні забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших санкцій.

До того ж персональні санкції діятимуть безстроково. Про це йдеться у одному із додатків до указу Володимира Зеленського, оприлюдненому на сайті ОП.

Читайте також
"Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні "Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні
В ООН вважають, що рішення щодо закриття проросійських медведчуківських каналів суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини і не було ухвалено незалежним органом.
Зеленський увів у дію санкції проти "злодіїв у законі" та ватажків бойовиків Зеленський увів у дію санкції проти "злодіїв у законі" та ватажків бойовиків
Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо рішення РНБО від 14 травня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".
В Україні РНБО ввела санкції проти понад 550 "злодіїв у законі та кримінальних авторитетів" В Україні РНБО ввела санкції проти понад 550 "злодіїв у законі та кримінальних авторитетів"
Під час сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки України було прийнято рішення щодо застосування персональних санкцій до 557 так званих “злодіїв у законі”, які наразі є відомими у всьому світі.
Loading...
Load next