Скандального Тупицького можуть силою "притягнути" до зали суду

Скандального Тупицького можуть силою "притягнути" до зали суду
Колишнього очільника Конституційного суду України Олександра Тупицького можуть примусово доставити до суду для обрання йому запобіжного заходу.

Про це заявив в ефірі програми "Сьогодні Ввечері" на телеканалі "Україна 24" представник президента Володимира Зеленського в КСУ, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський.

" Думаю, що якщо пан Тупицький не буде з'являтися на засідання суду без поважних причин, до нього може бути застосований привід", - заявив представник Зеленського в КСУ.

Зазначимо, що Тупицький може бути доставлений до зали суду, зокрема із застосуванням приводу. Адже він втратив охорону як глава Конституційного суду, але за законом про держохорону органів держвлади та посадових осіб особа, яку охороняють ще протягом року після припинення повноважень, має право на держохорону. 

Нагадаємо, що колишній суддя Конституційного суду України, Олександр Тупицький, не з'явився до суду де йому мали обрати запобіжний захід, бо боявся за своє життя.

Читайте також
Тупицький не з'явився до суду, бо боїться за своє життя
Суддя Конституційного суду України, Олександр Тупицький, не з'явився до суду де йому мали обрати запобіжний захід.
Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді
Також Верховний суд вирішив, що дії Зеленського щодо судді КСУ Олександра Тупицького є незаконними.
Тупицький оскаржує указ Зеленського про скасування своїх обов'язків судді
Учора, до Касаційного адміністративного суду надійшло звернення про скасування указу президента України, щодо відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від його посадових обов'язків.
Loading...
Load next