Тупицький оскаржує указ Зеленського про скасування своїх обов'язків судді

Тупицький оскаржує указ Зеленського про скасування своїх обов'язків судді
Учора, до Касаційного адміністративного суду надійшло звернення про скасування указу президента України, щодо відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від його посадових обов'язків.

Разом із Тупицьким позов подав ще один суддя якого хочуть відсторонити від посадових обов'язків - Олександр Касмінін. Про це повідомляє пресслужба Верховного Суду.

" 29 березня 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшов позов, у якому позивач оскаржує Указ Президента України від 27 березня 2021 року № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» в частині скасування Указу Президента України від 14 травня 2013 року № 256 про призначення позивача суддею Конституційного Суду України ", - йдеться у повідомленні суду.

Так позивачем у справі виступає Олександр Тупицький, а відповідачем - президент Володимир Зеленський.  

Нагадаємо, що 27 березня Зеленський скасував указ Януковича від 14 травня 2013 року. Цим указом четвертий президент призначив Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ. До того ж Володимир Олександрович заявив, що ці двоє суддів можуть "відправитись на заслужений відпочинок".

Зокрема, скасування указу президент-втікача не є безпідставним. На посаду судді Конституційного суду України Тупицького призначив сам Янукович, в якості подяки він підтримав рішення проросійського президента щодо узурпації влади в країні. Також Олександра Тупицького підозрюють у підкупі свідка та наданні неправдивих свідчень. Стосовно цієї справи 19 січня 2021 року йому повідомили про підозру та відсторонили від посадових обовязків. Однак, Тупицький намагався ігнорувати це і продовжував ходити на роботу.

Читайте також
Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді
Також Верховний суд вирішив, що дії Зеленського щодо судді КСУ Олександра Тупицького є незаконними.
Скандального Тупицького можуть силою "притягнути" до зали суду Скандального Тупицького можуть силою "притягнути" до зали суду
Колишнього очільника Конституційного суду України Олександра Тупицького можуть примусово доставити до суду для обрання йому запобіжного заходу.
Тупицький не з'явився до суду, бо боїться за своє життя
Суддя Конституційного суду України, Олександр Тупицький, не з'явився до суду де йому мали обрати запобіжний захід.
Loading...
Load next