Володимир Зеленський провів телефонні переговори з королем Йорданії

Володимир Зеленський провів телефонні переговори з королем Йорданії
Під час розмови український президент висловив підтримку королю та запевнив його у забезпеченні стабільності та безпеки Йорданії.

Обидві сторони телефонної розмови обговорили доволі багато питань, зокрема однією з них було питання протидії пандемії та шляхи подолання коронавірусної хвороби. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"Складний етап пандемії коронавірусу потребує злагоджених зусиль усіх держав світу з метою подолання її наслідків та відновлення співпраці у торговельно-економічній сфері. Між Україною та Йорданією – активний діалог і пошук нових форм взаємодії", – зазначив Володимр Зеленський.

До того ж йорданський король подякував Зеленському за підтримку та заявив, що готовий до розвитку відносин між двома їхніми державами. Також Абдалла ІІ підтримав намагання України щодо забезпечення миру на Сході країни.

Король Йорданії - Абдалла ІІ ібн Аль-Хусейн

Зі слів Зеленського Україна своєю чергою готова забезпечити продовольчу безпеку Йорданії.

"Готові розглянути можливість використання саме Йорданії для експорту вітчизняних товарів до країн регіону," – наголосив український президент.

Зокрема Володимир Зеленський не забув привітав короля Йорданії з початком священного для всіх мусульман місяця Рамадану та запросив на святкування 30-річчя Незалежності України, що відбудеться у серпні.

Нагадаємо, що на початку квітня президент України також здійснив телефонну розмову із 46-тим президентом США - Джо Байденом. Телефонна розмова стосувалася скупчення військ РФ на українському кордоні та боротьби з корупцією в Україні.

Читайте також
У Варшаві підтвердили візит: 3 травня Зеленський відвідає Польщу У Варшаві підтвердили візит: 3 травня Зеленський відвідає Польщу
Президент України, 3 травня візьме участь у святкуванні 230-річчя прийняття першої конституції Польщі та проведе переговори з польським президентом Анджеєм Дудою.
"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна "Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".
Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією
Українська влада запропонувала прем'єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу стати посередником на переговорах між Києвом та Москвою.
Loading...
Load next