Байден вперше поговорив із Зеленським

Байден вперше поговорив із Зеленським
Телефонна розмова стосувалася скупчення військ РФ на українському кордоні та боротьби з корупцією в Україні. Президенти говорили понад 30 хвилин.

У п'ятницю, 2 квітня президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Це перша телефонна розмова двох президентів з моменту вступу Байдена на посаду голови Білого дому. Про це у Twitter написала репортерка Politico в Білому домі.

Політики обговорили скупчення військ РФ на кордоні з Україною та боротьбу Зеленського з корупцією.

Також повідомляється, що Джо Байден підтвердив підтримку США України.

Згодом офіційне підтвердження про проведення розмови з'явилося на сайті Білого дому.

Пізніше сам Зеленський повідомив про розмову та наголосив, що США підтримують Україну, а сам він готовий продовжувати реформи в Україні.

Ми стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження наших демократій. Я серйозно налаштований реформувати , збільшити прозорість та досягти миру. Американське партнерство має вирішальне значення для українців, - зазначив президент України.

Читайте також
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Президент США закликав Україну утриматися від критики щодо "Північного потоку- 2" Президент США закликав Україну утриматися від критики щодо "Північного потоку- 2"
У США попереджають, що публічні виступи проти майбутньої угоди можуть завдати шкоди відносинам між Вашингтоном та Києвом. Україна все ще сподівається, що США можуть зупинити проєкт за допомогою санкцій.
Loading...
Load next