Поліція закрила справу про другий напад на Стерненка

Поліція закрила справу про другий напад на Стерненка
Кримінальну справу про другий напад на одеського активіста Сергія Стерненка закрили.

Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.

Як з'ясувалось, поліцейські вчасно не продовжили терміни досудового розслідування, тому справа була закрита ще у листопаді минулого року. Однак Стерненко дізнався про це лише сьогодні, 19 квітня.

- Сьогодні я дізнався, що поліція закрила кримінальне провадження по 2 нападу на мене. Це справа про те, як вранці 1 травня 2018 мені стріляли в потилицю, і я зміг затримати свого нападника та передати його поліції. Поліція одразу ж викрала зі справи телефон виконавця злочину, а потім, після передачі справи до СБУ, з‘ясувалось, що до організації замаху був причетний тодішній провідний консультант ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк. На його авто виконавець з ще одним спільником Карбенюком мав покидати місце злочину, - сказано у повідомленні.

За словами Стерненка, за ці три роки спільника навіть не допитали, а Форостяк перейшов працювати в комунальне підприємство до мера Одеси Труханова і не отримав підозру. 

- І вже не отримає. Венедіктова спочатку передала справу про замах до поліції, щоб та «розслідувала» як поліція цей замах і організувала. А потім слідчий «забув» вчасно звернутись до суду про продовження строків розслідування, а в суді не міг пояснити, чому жодних слідчих діф не проводиться. Тому строк не продовжили, і справу закрили, - пише активіст.

Нагадаємо, суд переніс розгляд апеляції на вирок активістові Сергію Стерненку і Руслану Демчуку у справі про викрадення людини на 23 квітня.

Читайте також
Російську поетесу не пустили до України (відео) Російську поетесу не пустили до України (відео)
Через незаконне відвідування Криму прикордонники заборонили росіянці в’їзд в Україну.
Прокуратура розслідує 20 епізодів нищення довкілля в окупованому Росією Криму Прокуратура розслідує 20 епізодів нищення довкілля в окупованому Росією Криму
Під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя розслідуються 20 епізодів порушення законодавства у сфері охорони довкілля в окупованому Криму.
"Ізгоняємо Авакова": святкування відставки колишнього міністра МВС у Києві (відео) "Ізгоняємо Авакова": святкування відставки колишнього міністра МВС у Києві (відео)
Кілька десятків людей зібралося біля будівлі МВС, святкуючи відставку Авакова.
Loading...
Load next