Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО

Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.

- Група ЄНП у Європейському парламенті вимагає проведення парламентських дебатів на пленарному засіданні наступного тижня (з 26 до 29 квітня – ред.) щодо поточного нарощування російської військової потужності на кордоні з Україною, - йдеться у заяві партії.

Як повідомляє Цензор.нет, заступниця президента ЄП Сандра Калнієте заявила, що колективний обов’язок Європи - підтвердити підтримку України.

- Ми хотіли б почути від президентів Європейської комісії та Європейської Ради, як Європейський Союз має намір це зробити, - сказала вона.

Європарламентарка констатувала, що біля кордону з Україною Росія зосередила понад 40 тисяч військовослужбовців, і лише цього року вже вбито 26 українських солдатів.

- Ситуація погіршується і становить серйозну загрозу, що посилюється, європейській стабільності та безпеці, а також суверенітету України, - наголосила Калнієте.

Водночас політикиня вважає, що "російському режиму доведеться заплатити ціну за свою агресію проти України, а також за те, як він поводиться з Олексієм Навальним".

- Ми маємо бачити російський уряд таким, яким він є, - загрозливою, ненадійною диктатурою, яка зберігає свою владу за допомогою агресії проти своїх сусідів і своїх політичних опонентів. Ми вже бачили цей точний сценарій, який розігрувався раніше. Ми не можемо дозволити, щоб це повторилося знову, - заявила вона.

При цьому євродепутатка висловила упевненість, що "ЄС і держави-члени мають почати виконувати свої декларації та допомогти Україні у військовому плані щодо посилення потенціалу, а також політично".

- Це має роз'яснити без зволікання вища влада Європейського Союзу. Крім того, разом із нашими партнерами час надати Україні План дій щодо членства в НАТО, - підсумувала Калнієте.

Читайте також
Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною
Депутати Європарламенту ухвалили колективну заяву щодо нарощування російської військової присутності на Сході України та вздовж її кордонів.
ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час
Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації на кордоні з Україною і заявив про найбільше зосередження російських військ, яке коли-небудь було. При цьому він заявив, що ЄС не збирається вводити проти Росії нові санкції, хоча "це може змінитися".
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Loading...
Load next