США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України

США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.

США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосили про надання Україні додаткового фінансування на розвиток у розмірі 155 мільйонів доларів. Зокрема виділені мільйони підуть на підтримку економіки, боротьбу з корупцією, протидію російській агресії та зміцнення демократії.

Про надання фінансової допомоги повідомляє Посольство США в Україні.

"У тісному партнерстві з Урядом України, USAID спрямовуватиме свою діяльність на покращення життя українців. Додаткові ресурси будуть використані в цьому році для вирішення низки ключових питань у різних сферах розвитку України", - йдеться у повідомленні посольства.

Зокрема планується, що фінансову допомогу розділять та спрямують на розвиток України:

  • 34 мільйони доларів будуть спрямовані на підтримку зростання економіки та поліпшення стану здоров’я українців;
  • 14 мільйонів будуть використані на вдосконалення заходів із протидії корупції в Україні;
  • 63 мільйони американських доларів спрямують на протидію російській агресії;
  • 44 мільйони направлять на зміцнення демократії та врядування.

Зазначимо, що додаткові фінансові ресурси будуть використані вже у цьому році для вирішення ряду ключових питань у різних сферах розвитку України.

Нагадаємо, що нещодавно Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти, які вже виділили Україні направлять також на покращення ситуації у сфері військової безпеки.

Читайте також
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Loading...
Load next