США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу

США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.

Про це на церемонії передавання командування в Центрі бойової підготовки в Яворові заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, передає посольство США. 

"Адміністрація Байдена продовжує і підсилює цю підтримку. У березні Міністерство оборони США оголосило новий пакет допомоги Україні в галузі безпеки на 125 мільйонів доларів, який включає фінансування, військову підготовку, обладнання і консультативну допомогу. Цього фінансового року Конгрес США ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів безпекової допомоги Україні", - заявила Квін. 

Посадовиця також зазначила, що українські збройні сили у 2021 році значно відрізняються від того, чим вони були у 2014 році, а спільні зі США зусилля в галузі безпеки стали внеском у досягнення цього дивовижного результату. Зокрема це стосується підготовки українських військових американськими інструкторами в Яворові. Крістін Квін зазначила, що 2 мільярди доларів допомоги у сфері безпеки, які США надали Україні від 2014 є лише незначною частиною допомоги.

Нагадаємо, що тренувальні навчання українських військових на Яворівському полігоні на Львівщині за участю інструкторів із США наближають Україну до стандартів НАТО, про це сьогодні заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту на Львівщину.

Читайте також
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Loading...
Load next