Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією

Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією
Українська влада запропонувала прем'єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу стати посередником на переговорах між Києвом та Москвою.

Зокрема таке рішення не є безпідставним, адже Нетаньягу, ізраїльський прем'єр-міністр, має хороші відносини як з президентом України Володимиром Зеленським, так і з президентом Росії - Володимиром Путіним.

Про це в інтерв’ю телеканалу i24NEWS заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

"Ми вже запропонували прем'єр-міністру Ізраїлю долучитися в ролі можливого посередника в цьому сценарії. Тому що, він має хороші відносини з обома - паном Зеленським і Путіним. Я радий повідомити, що він не сказав "ні". Він сказав, що постарається зробити все, що в його силах", - пояснив український посол.

Зокрема зазначимо, що українська сторона рада, що міністр Нетаньягу не відмовив українській пропозиції, а натомість показав свій інтерес і бажання допомогти.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки стежитимуть за ситуацією поблизу українського кордону після заяви Росії про завершення військових навчань і відведення їхніх військ. Адже Америка ясно дала зрозуміти Російській Федерації, що тій варто утриматися від ескалації на кордоні України і якнайшвидше відвести свої війська від українсько-російських кордонів.

Читайте також
"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна "Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані
Президент України заявив, що він має намір зустрітись із Володимиром Путіним у Ватикані. Адже це, на його думку, ідеальне місце для діалогу про мир.
Loading...
Load next