США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України

США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України
Сполучені Штати Америки стежитимуть за ситуацією поблизу українського кордону після заяви Росії про завершення військових навчань і відведення їхніх військ.

Про це сьогодні, 23 квітня, заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, цитує представника "Укрінформ".

"Ми чули заяву Росії про те, що вона почне відведення військ від кордону України. Як я сказав, ми почули слова, тож ми чекатимемо дій. Сполучені Штати продовжать стежити за ситуацією, ми будемо робити це в тісному контакті та в координації з українською владою, а також із союзниками та партнерами", - зауважив американський урядовець.

Зокрема з його слів стає відомо, що Америка ясно дала зрозуміти Російській Федерації, що тій варто утриматися від ескалації на кордоні України і якнайшвидше відвести свої війська від українсько-російських кордонів.

"РФ має утримуватися від дій, спрямованих на ескалацію. Росія повинна негайно припинити всю свою агресивну активність як на території України, так і біля неї", - додав Прайс.

Зазначимо, що представник американського Держдепартаменту підтвердив й те, що США підтримує суверенітет, незалежність й територіальну цілісність України, у тому числі в її територіальних водах.

Нагадаємо, що Україна вперше в своїй історії візьме участь у переговорах голів міністерств закордонних справ Східного флангу НАТО, до яких входять Румунія, Польща, Грузія та Туреччина. Зумовлено це російською агресією та обговоренням питань щодо посилення присутності НАТО в Чорноморському регіоні.

Читайте також
"Стане причиною ескалації" на Донбасі: Росія обурилась наданням США військової допомоги України (відео) "Стане причиною ескалації" на Донбасі: Росія обурилась наданням США військової допомоги України (відео)
Під час візиту Зеленського у Вашингтон, американська сторона наголосила, що ніколи не визнають анексію Криму та підтвердили повну підтримку міжнародних зусиль, зокрема Нормандський формат.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next