Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО

Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляється на офіційному сайті президента Республіки Білорусь. 

Зокрема під час розмови співрозмовники "торкнулися ситуації в Україні та прагнення цієї країни до тісної взаємодії з НАТО", а також вони обговорили ситуацію в зоні відповідальності ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) і заходи, заплановані в обох країнах найближчими місяцями.

"Олександр Лукашенко і Володимир Путін обмінялися думками про внутрішню ситуацію в Білорусі та Російської Федерації. Президенти домовилися найближчим часом зустрітися й обговорити наявні проблеми, які стоять перед країнами", - йдеться у повідомленні.

Також за наявною інформацією під час розмови російський та білоруський президенти "обговорили графік спільних заходів, які заплановані до проведення в найближчі місяці як в Білорусі, так і на території Російської Федерації"

Нагадаємо, що саміт Північноатлантичного альянсу, який запланований на 14 червня у Брюсселі, пройде у "вузькому колі". Україна та інші країни-партнери не братимуть участь в обговоренні.

Читайте також
"Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди "Вивести з глухого кута": ТКГ пропонує переписати Мінські угоди
Українська сторона повинна домагатися перегляду Мінських угод, щоб вивести з глухого кута переговори щодо Донбасу.
ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська ТКГ обговорить перенесення перегорів щодо Донбасу з Мінська
Білорусь та її столиця перебувають під великим впливом Росії, тому Мінськ більше не підходить для зустрічей Тристоронньої контактної групи та переговорів щодо ситуації на Донбасі.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next