Вручили підозру: Семенченка підозрюють в обстрілі телеканалу "112 Україна"

Вручили підозру: Семенченка підозрюють в обстрілі телеканалу "112 Україна"
Правоохоронці Служби безпеки України сьогодні, 14 травня, повідомили про підозру колишньому нардепу Семену Семенченку, якого цього разу звинувачують в обстрілі телеканалу "112 Україна" у липні 2019 року.

Окрім цього зазначається, що до теракту причетні двоє учасників підпорядкованого Семенченку збройного формування, повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається також, що у червні 2019 року Семенченко, разом зі своїм спільником, провів розвідку місцевості поблизу будівлі телеканалу. За даними Служби безпеки України вони обирали оптимальний спосіб вчинення теракту, зокрема, шляхи відходу з місця злочину і наявність камер відеоспостереження.

"Досудове розслідування встановило, що обстріл будівлі телеканалу організував Семен Семенченко. Усе це відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної Ради. Цей теракт був використаний представниками держави-агресора в гібридній війні проти нашої країни. Для вчинення злочину фігурант залучив двох учасників підпорядкованого йому збройного формування", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що виконавці теракту мали придбати автомобіль, закласти в нього великий обсяг вибухівки, а потім припаркувати авто біля будівлі телеканалу і у визначений час підірвати.

"Натомість, для приховування осіб-виконавців та організатора, було прийнято рішення вчинити терористичний акт через обстріл будівлі телеканалу з протитанкового гранатомета", - зазначають у СБУ.

Внаслідок цього Семену Семенченку оголосили підозру за статтею 258 про терористичний акт. Санкція статті передбачає позбавленням волі від 7 до 12 років та конфіскація майна.

Нагадаємо, що наприкінці березня Служба безпеки України оголосила підозру депутату Семену Семенченку у створенні незаконного збройного формування.

Читайте також
Екснардепа Семенченка випустили з СІЗО під домашній арешт Екснардепа Семенченка випустили з СІЗО під домашній арешт
Наприкінці березня Служба безпеки України оголосила підозру депутату Семену Семенченку у створенні незаконного збройного формування. Також чоловіка підозрюють в обстрілі телеканалу "112 Україна", який трапився у липні 2019 року.
Депутату Семенченку повідомили про підозру
Служба безпеки України підозрює депутата Семена Семенченка у створенні незаконного збройного формування. Йому оголосили підозру.
Справа Семенченка: СБУ відправила його у кардіореанімацію, а потім до суду Справа Семенченка: СБУ відправила його у кардіореанімацію, а потім до суду
Служба безпеки України відправила екснардепа Семена Семенченка, якого підозрюють у створенні незаконного збройного формування та обстрілі телеканалу "112 Україна" в кардіологічну реанімацію. Відомо також, що о 14:00 його мали одразу доставити на засідання суду.
Loading...
Load next