Прокуратура Нью-Йорка розслідує ймовірне втручання України у президентські вибори в США

Прокуратура Нью-Йорка розслідує ймовірне втручання України у президентські вибори в США
Американські прокурори розслідуються можливе втручання колишніх або ж нинішніх українських чиновників у президентські вибори, які відбулись у Сполучених Штатах у 2020 році.

Федеральні прокурори в Брукліні (округ у місті Нью-Йорк) розслідують, чи допомагали українські чиновники організувати широкомасштабний план втручання в президентську кампанію 2020 року. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на власні обізнані джерела, інформує видання "Радіо Свобода".

Зокрема за даними газети The New York Times, США розслідують можливу змову українських посадовців для допомоги та підтримці Трампа. Відомо, що прокуратура Брукліну розслідує ймовірне втручання тих українських посадовців, яких підозрюють у спробі вплинути на вибори: вони начебто поширювали необґрунтовані твердження про корупцію тоді ще кандидата у президенти Джо Байдена через кілька каналів, у тому числі через Джуліані - колишнього мера Нью-Йорка та адвоката Трампа. Зазначимо, що Джуліані раніше заперечував, що представляв інтереси українців.

Як повідомляє New York Times, одним з підозрюваних є депутат українського парламенту Андрій Деркач. У вересні Міністерство фінансів США наклало санкції на Деркача за втручання у вибори в США, звинувативши його в тому, що він є російським агентом. Зазначимо, що 19 травня минулого року Деркач оприлюднив так звані "плівки Деркача" на яких ніби то була записана розмова колишнього президента України Петра Порошенка з колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом і ексдержсекретарем США Джоном Керрі.

З аудіозаписів стає відомо, що у розмові із експрезидентом Порошенком Джо Байден наполягав на тому, що лише зміна генерального прокурора і уряду може надати Україні можливість  надання 1 мільярда доларів кредитних гарантій. Проте, згодом у тодішньому штабі Джо Байдена відреагували на "плівки Деркача", та назвали їх "повністю відредагованими". В той час у Байдена також наголосили, що оприлюднення цих записів – це продовження давньої російської спроби йому нашкодити.

Проте, наразі американська газета підкреслює, що неясно, чи пред'являть прокурори в кінцевому підсумку звинувачення комусь з українців чиновників.

Читайте також
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США
Однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Loading...
Load next