"Чому Берлін постачає зброю Єгипту, але не Україні?": лідер німецьких "Зелених" розкритикував уряд Німеччини

"Чому Берлін постачає зброю Єгипту, але не Україні?": лідер німецьких "Зелених" розкритикував уряд Німеччини
Співголова німецької партії "Зелених" Роберт Габек розкритикував німецький уряд за те, що він більше дбає про посилення безпеки Єгипту, а не України.

Роберт Габек, який відвідав Україну два тижні тому, розкритикував німецький уряд за небажання постачати озброєння Києву, надати військову допомогу та ініціативи зняття санкцій з Росії. Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю Spiegel.

Лідер німецької партії "Зелених" зазначив, що німецький уряд постачає танки, ракетні частини та підводні човни Єгипту, "який розпалює громадянську війну в Ємені, що є однією з найбільших гуманітарних катастроф нашого часу"

Але Україні, яка зазнала нападу, не постачаються ані транспорт для перевезення поранених, ані прилади для розмінування, ані списані позашляховики чи прибори нічного бачення. Я зовсім не розумію, як такою політикою можна ще хизуватися, - заявив Гебек.

За його словами, Україна "має низку внутрішньополітичних проблем, передусім корупцію" й після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським посадовець заявив, що запит керівництва України про "оборонну зброю" є виправданим.

За цей політичний курс люди втрачали свої життя на Євромайдані. Росія відреагувала анексією Криму та розпалюванням війни на Донбасі. Мій візит був покликаний нагадати, що боротьба України — це боротьба самої Європи, - вважає Роберт Габек.

Нагадаємо, що нещодавно президент Зеленський заявив, що Київ хотів би отримати оборонні види озброєнь від Німеччини. За його словами, Україна зацікавлена в патрульних катерах, гвинтівках, засобах радіозв'язку і БТР. 

Читайте також
Німеччина опублікувала величезний список озброєння, яке відправили Україні Німеччина опублікувала величезний список озброєння, яке відправили Україні
До списку входить летальна та нелетальна зброя.
Шольц на чолі з новим урядом ФРН буде змушений повернути Путіна за стіл переговорів - посол Шольц на чолі з новим урядом ФРН буде змушений повернути Путіна за стіл переговорів - посол
Посол України в Берліні Андрій Мельник впевнений, що новий уряд Німеччини на чолі з Олафом Шольцем продовжить посередницьку місію «нормандської четвірки».
Loading...
Load next