Україна явно вірить, що може перемогти, і всі тут також, — глава міноборони США пообіцяв допомогу Києву

Україна явно вірить, що може перемогти, і всі тут також, — глава міноборони США пообіцяв допомогу Києву

Міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі глав 40 оборонних відомств на базі Рамштейн у Німеччині заявив, що США та їхні союзники здивують «небо і землю», щоб допомогти Україні, пише QIRIMNews.

Як повідомляє The Telegraph, виступаючи на авіабазі Рамштайн на південному заході Німеччини, міністр оборони США Ллойд Остін пообіцяв «допомогти Україні виграти боротьбу з несправедливим вторгненням Росії та зміцнити оборону України для завтрашніх викликів».

Як ми бачимо сьогодні вранці, країни всього світу єдині у нашій рішучості підтримати Україну у її боротьбі проти імперіалістичної агресії Росії. Україна явно вірить, що може перемогти, і всі тут також, - сказав він.

Своєю чергою прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що у Росії «слабші збройні сили», які «багато в чому виснажені».

У них слабша армія. Зараз вони слабша держава і знову ізолюють себе. Їхня економіка в руїнах. Збройні сили (рф) виснажені у багатьох відносинах, не повністю, але, безумовно, вони зазнали втрат під час цього вторгнення в Україну, - сказав він в інтерв'ю CNN.

Нагадаємо, на авіабазі ВПС США Рамштайн у Німеччині відбувається зустріч міжнародної Консультативної групи з питань підтримки України за участю міністрів оборони понад 40 країн. Перед засіданням Остін заявив, що Вашингтон хоче бачити Росію ослабленою настільки, що вона більше не буде здатна на таке вторгнення, як в Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next