Зеленський переконаний, що агресія з боку Росії спрямована на гальмування вступу України в ЄС

Зеленський переконаний, що агресія з боку Росії спрямована на гальмування вступу України в ЄС
Україна докладає усіх зусиль для пришвидшення руху до євроінтеграції.

Під час міжнародної конференції у Батумі президент Володимир Зеленський зазначив, що російська агресія спрямована на гальмування шляху України до ЄС. Однак, Україна тим часом робить все можливе для того, щоб стати членом блоку.

На жаль, триває агресія РФ, гібридні атаки, окупація суверенних територій спрямовані на те, щоб суттєво гальмувати наш рух до цієї інтеграції. Тому важливим є рух назустріч, важлива підтримка з боку ЄС. Ми знаємо, що це тимчасово, але наскільки тимчасово, багато в чому залежить і від вас, шановні європейці, від вашої підтримки, - повідомив Володимир Зеленський.

Він також подякував лідерам ЄС за їхню підтримку на шляху вступу України до Євросоюзу і закликав надати Україні, Молдові та Грузії європейську перспективу й зазначив, що: "На жаль, наші країни єднаються не лише прагнення, але й ціна, яку ми за них заплатили. Ми не з книжок знаємо, що таке анексія, окупація та війна".

Наш орієнтир - Угода про асоціацію з ЄС, її імплементація наблизить Україну до критеріїв членства в ЄС та вже сьогодні ми маємо амбітний порядок денний з ЄС. Найближчі цілі - це старт імплементації угоди про спільний авіаційний простір, наступна стадія підготовки "промислового безвізу" і перші підсумки оновлення Угоди про асоціацію, - додав президент.

Нагадаємо, що сьогодні, 19 липня, Володимир Зеленський взяв участь у 17-й Міжнародній конференції в Батумі. Окрім цього перед візитом Зеленського до Грузії з під варти було звільнено двох українських яхтсменів Володимира Дьяченка та Юрія Хомича, яких засудили за незаконне перетинання державного кордону ще у 2020 році.

Читайте також
Прямі переговори з Путіним – це шлях до капітуляції, – Порошенко Прямі переговори з Путіним – це шлях до капітуляції, – Порошенко
За словами експрезидента переговори з Росією мають відбуватися лише із союзниками України.
Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані
Президент України заявив, що він має намір зустрітись із Володимиром Путіним у Ватикані. Адже це, на його думку, ідеальне місце для діалогу про мир.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next