Прямі переговори з Путіним – це шлях до капітуляції, – Порошенко

Прямі переговори з Путіним – це шлях до капітуляції, – Порошенко
За словами експрезидента переговори з Росією мають відбуватися лише із союзниками України.

Прямі переговори з Путіним без участі союзників України – це шлях до капітуляції. Про це сказав лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в інтерв´ю головному редактору впливового польського видання «Газета виборча», громадському діячу та дисиденту Адаму Міхніку. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на сайт партії ЄС.

Порошенко зауважив, що лише об’єднана позиція України і західних партнерів здатна стримати гібридну агресію Росії. 

Із самого початку я був противником того, щоб Зеленський зустрічався з ним тет-а-тет. Це позиція слабкого, яка приведе до капітуляції. У Нормандському форматі, який виник у 2014 році, беруть участь Німеччина і Франція, хоч де факто бере участь весь Європейський Союз, — наголосив Порошенко.

Він зауважив, що Берлін і Париж отримали на це мандат від Європейської Ради. Також Україна мала потужну підтримку з боку США, коли американці за часів Трампа призначали свого спеціального представника Курта Волкера. А ще раніше – для віцепрезидента Джо Байдена Україна була першим пріоритетом. ЄС, США і Україна працювали разом і злагоджено. 

Путін буде виконувати зобов’язання лише тоді, коли навпроти нього сидітиме сильна, авторитетна і могутня сторона, – переконаний Петро Порошенко. 

Експрезидент заявляє, що сьогодні головна мета Путіна – розвалити єдність європейських країн. Найпевніше, робитиме він це через Північний потік-2, бо на його тему в ЄС немає однієї думки.

Коли в ЄС немає консенсусу, тоді в реальній політиці Союз не існує. Сербія отримує російський газ по 240 доларів за 1 тисячу кубометрів, Молдова по 450 доларів, відмовившись від цілого ряду важливих європейських ініціатив. Натомість Україна сьогодні платить 2 тисячі доларів. Це ринок? Ні, це шантаж і корупційне ведення своєї зовнішньої політики для популяризації «русского міра».

Для нас головне, щоб ЄС купував газ на російсько-українському кордоні, бо це гарантує відсутність корупційних схем і політичного шантажу, – говорить п’ятий Президент.

Порошенко наголосив, що інструментами гібридної війни Кремля є міграційна політика, енергетичний шантаж і втручання у вибори.

Не йдеться лише про втручання у вибори у США, Німеччині, Нідерландах, Австрії чи Україні. Способи полегшення російського втручання прості: достатньо ввести електронне голосування, щоб російським хакерам зручніше було малювати результати. І згодом повести Зеленського дорогою Януковича і Лукашенка, щоб він став нелегітимним. Україні потрібно робити висновки з помилок інших і не прирікати свою країну на подібні виклики, – резюмує Петро Порошенко.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Суперечать європейському порядку безпеки": президент Фінляндії відреагував на вимогу Росії щодо нерозширення НАТО "Суперечать європейському порядку безпеки": президент Фінляндії відреагував на вимогу Росії щодо нерозширення НАТО
Він закликав ЄС відігравати активнішу роль у консультаціях щодо європейської безпеки.
Зеленський переконаний, що агресія з боку Росії спрямована на гальмування вступу України в ЄС Зеленський переконаний, що агресія з боку Росії спрямована на гальмування вступу України в ЄС
Україна докладає усіх зусиль для пришвидшення руху до євроінтеграції.
Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк Путін може завдати ядерного удару по Польщі, – екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк
Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю та все ж може завдати нею удару. Проте, найімовірніше, не по Україні, а по Польщі.
Loading...
Load next