Зеленський звільнив Хомчака з посади головнокомандувача ЗСУ

Зеленський звільнив Хомчака з посади головнокомандувача ЗСУ
Новим головнокомандувачем стане Валерій Залужний - командувач оперативного командування "Північ".

Президент України Володимир Зеленський звільнив Руслана Хомчака з посади головнокомандувача Збройних сил України. Відомо, що його замінить командувач оперативного командування «Північ» генерал-майор Валерій Залужний.

Про це повідомив речник президента Сергій Никифоров під час брифінгу.

Володимир Зеленський не сумнівається у патріотизмі, вірності присязі, фаховості Руслана Хомчака, але президент хоче бачити синергію між Міністерством оборони та Збройними силами України. Такої синергії, на жаль, ми не бачимо, - зазначив Никифоров.

Він також додав, що між Міноборони та ЗСУ зараз можна помітити не синергію, а конфлікти. 

Сам же Зеленський повідомив, що звільнення Хомчака є продовженням розпочатих кадрових змін у секторі безпеки. Він наголосив, що сфера оборони має функціонувати стабільно та без непорозумінь між керівниками.

Від того, як побудовані відносини між керівниками, залежить виконання майже всіх завдань — від підготовки державного оборонного замовлення до конкретної роботи з нашими військовими на передовій, їхнього забезпечення, - наголосив Зеленський.

Також відомо, що Хомчак стане першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони. Він замінить на цій посаді Михайла Коваля.

Новим головнокомандувачем призначили Валерія Залужного - командувача оперативного командування "Північ".
 

Читайте також
Кадрові зміни в ЗСУ: Зеленський звільнив начальника Генштабу та командувачів ООС і ДШВ Кадрові зміни в ЗСУ: Зеленський звільнив начальника Генштабу та командувачів ООС і ДШВ
Володимир Зеленський продовжує звільняти очільників оборонних структур. Цього разу президент провів кадрові зміни в структурі української армії.
Зеленський доручив Залужному перевірити інформацію про нестачу засобів захисту для бійців ЗСУ (відео) Зеленський доручив Залужному перевірити інформацію про нестачу засобів захисту для бійців ЗСУ (відео)
За словами Зеленського, інформація, яку йому подають, і яку обговорюють в суспільстві — різняться.
Loading...
Load next