Кадрові зміни в ЗСУ: Зеленський звільнив начальника Генштабу та командувачів ООС і ДШВ

Кадрові зміни в ЗСУ: Зеленський звільнив начальника Генштабу та командувачів ООС і ДШВ
Володимир Зеленський продовжує звільняти очільників оборонних структур. Цього разу президент провів кадрові зміни в структурі української армії.

Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника Генерального штабу Збройних Сил України, командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ та командувача Операції об'єднаних сил. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента. 

Зокрема, президент звільнив Сергія Корнійчука - начальника Генерального штабу Збройних Сил України (його місце зайняв генерал-майор та Герой України Сергій Шаптала), Євгенія Мойсюка - командувача десантно-штурмових військ ЗСУ та Володимира Кравченка - командувача Операції об'єднаних сил (замість нього цю посаду обійняв Олександр Павлюк). Проте, про причини звільнення у повідомленні не зазначається жодної інформації. 

Після проведених ротацій та заміни командирів і керівників як в армії, так і в Міністерстві оборони очікую системнішої роботи та розуміння кожним бійцем нашої армії перспективи розвитку Збройних Сил загалом, - заявив Зеленський.

Зеленський також наголосив на тому, що ефективна взаємодія між командирами та керівниками всіх рівнів є основою для успішного функціонування сфери оборони та сектору безпеки. 

Нагадаємо, що раніше Зеленський звільнив Хомчака з посади головнокомандувача ЗСУ. Відомо, що його замінить командувач оперативного командування "Північ" генерал-майор Валерій Залужний.

Читайте також
"Застосовували нечесні і брудні прийоми": ексзаступника секретаря РНБО Кривоноса звільнили з лав Збройних сил "Застосовували нечесні і брудні прийоми": ексзаступника секретаря РНБО Кривоноса звільнили з лав Збройних сил
Ексзаступник секретаря Ради національної безпеки та оборони та генерал-майор Сергій Кривонос заявив, що його звільнили з лав Збройних Сил України. За його словами, він не писав рапорт.
"Я не психанула": Мендель назвала причину звільнення з посади прессекретаря Зеленського "Я не психанула": Мендель назвала причину звільнення з посади прессекретаря Зеленського
Наприкінці квітня стало відомо, що Юлія Мендель залишає посаду прессекретаря президента Володимира Зеленського, яку вона обіймала майже два роки.
Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ Відставка Степанова: в Офісі президента назвали основні причини звільнення очільника МОЗ
Основними причинами відставки Степанова є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильну увагу до міністра з боку НАБУ.
Loading...
Load next