Справа резиденції "Межигір'я": НАБУ і САП просять арештувати Януковича та його сина

Справа резиденції "Межигір'я": НАБУ і САП просять арештувати Януковича та його сина
Кримінальне провадження у справі "Межигір'я" Національне антикорупційне бюро розслідує з грудня 2019 року.

Національне антикорупційне бюро України та Спеціальна антикорупційна прокуратура звернулися до Вищого антикорупційного суду з проханням узяти під варту президента-втікача Віктора Януковича і його сина Олександра. Запобіжні заходи сторона обвинувачення просить обрати у справі про незаконне заволодіння резиденцією "Межигір'я". Про це повідомляє пресслужба НАБУ. 

НАБУ і САП подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою колишньому президенту Віктору Януковичу і його синові. Вони є підозрюваними у справі щодо заволодіння резиденцією Межигір'я шляхом зловживання своїм службовим становищем, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, НАБУ розслідує цю справу ще з грудня 2019 року, а матеріали кримінального провадження налічують більше 1500 томів.

Зауважимо, що це вже не перша спроба НАБУ і САП арештувати Януковича у справі про незаконне заволодіння резиденцією "Межигір’ям". Зокрема, у жовтні 2020-го й у січні 2021 року ВАКС відхилив відповідне клопотання - причинами відмов були помилки під час досудового розслідування.

Так у зв'язку з оголошенням Януковича в розшук НАБУ і САП просили суд заочно взяти під варту експрезидента. Проте, ВАКС відмовився заочно заарештувати експрезидент України Віктора Януковича в рамках цієї справи.

Читайте також
Справа "Межигір'я": суд заочно арештував сина Януковича Справа "Межигір'я": суд заочно арештував сина Януковича
Суд підтримав позицію прокурора і детектива та задовольнив клопотання у повному обсязі.
Справа про Межигір'я: суд заочно арештував Януковича Справа про Межигір'я: суд заочно арештував Януковича
Експрезидента України Віктора Януковича підозрюють у справі щодо заволодіння резиденцією шляхом зловживання своїм службовим становищем.
Проти Коломойського та його соратників в Ізраїлі через шахрайство ведеться розслідування - ЗМІ Проти Коломойського та його соратників в Ізраїлі через шахрайство ведеться розслідування - ЗМІ
Ймовірно близькі люди з оточення Коломойського нібито не заплатили 20 мільйонів доларів за вугілля.
Loading...
Load next