Справа про Межигір'я: суд заочно арештував Януковича

Справа про Межигір'я: суд заочно арештував Януковича
Експрезидента України Віктора Януковича підозрюють у справі щодо заволодіння резиденцією шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді заочного тримання під вартою експрезиденту України Віктору Януковичу у справі щодо резиденції "Межигір’я".

Про це йшлося в трансляції засідання суду 7 жовтня.

Після затримання і не пізніше як через 48 годин із часу доставлення Януковича… розглянути за його участі питання про застосування обраного запобіжного заходу — тримання під вартою або його зміни на більш м’який запобіжний захід у встановленому законом порядку, — зазначила суддя Катерина Широка.

Насамперед йдеться про справу щодо заволодіння "Межигір'ям", яку НАБУ веде з 2019 року. Матеріали кримінального провадження налічують понад 1500 томів.

Прокуратура обрала такий запобіжний захід, зважаючи на те, що експрезидент переховується від органів досудового розслідування. Тому правоохоронці не знають його місцеперебування, й він може чинити тиск на свідків та знищити докази.

Нагадаємо, що у серпні 2021 року Вищий антикорупційний суд дав дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо колишнього президента-втікача Віктора Януковича та його сина. 

Вони підозрюються у незаконному оберненні комплексу споруд на території Вишгородського району на свою користь. Збитки, завдані державі, перевищують 500 млн грн.

Читайте також
Справа "Межигір'я": суд заочно арештував сина Януковича Справа "Межигір'я": суд заочно арештував сина Януковича
Суд підтримав позицію прокурора і детектива та задовольнив клопотання у повному обсязі.
Справа резиденції "Межигір'я": НАБУ і САП просять арештувати Януковича та його сина Справа резиденції "Межигір'я": НАБУ і САП просять арештувати Януковича та його сина
Кримінальне провадження у справі "Межигір'я" Національне антикорупційне бюро розслідує з грудня 2019 року.
У суді ЄС вперше скасували старі санкції проти Януковича та його сина У суді ЄС вперше скасували старі санкції проти Януковича та його сина
Вперше суд Європейського Союзу анулював санкції, які були введені проти українського президента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра з 2019-го по 2020 роки.
Loading...
Load next