Олексій Антипович: 80% українців негативно ставляться до президента РФ Путіна

Олексій Антипович: 80% українців негативно ставляться до президента РФ Путіна
Зі світових лідерів українці найкраще ставляться до канцлерки ФРН Анґели Меркель та президента США Джо Байдена, а найгірше - до російського президента Володимира Путіна та правителя Білорусі Олександра Лукашенка.

Більшість українців (81%) негативно ставляться до російського президента Володимира Путіна, позитивно – 15%.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", директором якої є Олексій Антипович.

Окрім Путіна, серед українців переважно негативне ставлення і до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, до якого негативно ставляться 59% опитаних, позитивно – 34%. За останній рік ставлення до Лукашенка погіршилося із 45 до 34%, а за останні два роки – вдвічі (з 67 до 34%), вказали соціологи.

Найкраще українці серед ключових світових лідерів ставляться до канцлера Німеччини Ангели Меркель (73% – позитивно, 19% – негативно) та Президента США Джозефа Байдена (64% - позитивно, 19% – негативно). До того ж, в динаміці за останні кілька місяців ставлення до Президента США дещо покращилось, до канцлера Німеччини – дещо погіршилось.

Президента Франції Емануеля Макрона позитивно оцінили 57%, негативно – 19%, не змогли оцінити або не знаю такого – 23%. Президента Польщі Анджея Дуди позитивно оцінили 54%, негативно – 10%, не змогли оцінити або не знаю такого – 37%.

Зазначимо, що опитування проводилося 2-4 вересня методом телефонного інтерв'ю серед 2500 респондентів старше 18 років по всій Україні, крім окупованих територій. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2%.

Читайте також
Байден під час зустрічі з Путіним має намір обговорити Україну і Білорусь Байден під час зустрічі з Путіним має намір обговорити Україну і Білорусь
Президент США Джо Байден під час особистої зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним планує обговорити питання, які стосуються ситуації в Україні та Білорусі.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
Loading...
Load next