"Північний потік-2" не повинен стати заміною транзиту газу через Україну – Меркель

"Північний потік-2" не повинен стати заміною транзиту газу через Україну – Меркель
Байден та Меркель повідомили, якщо Росія порушить права України на транзит газу, то їхні країни будуть діяти рішуче.

Під час пресконференції у Білому домі, світові лідери говорили про  геополітичний проект РФ «Північний потік-2» та його загрозу для України. Про це повідомляє Ракурс.

Україна має залишатися газотранзитною країною… Ми активно діятимемо, якщо Росія не поважатиме права України як транзитної держави… «Північний потік-2» — це додатковий проект, який не є проектом заміни транзиту (газу) через Україну. Будь-який інший варіант, вочевидь, може створити велику напруженість, — наголосила Меркель.

Німецька канцлерка нагадала, що до Росії вже застосовувалися санкції щодо анексії Криму та війни на Донбасі. Вона пояснила, що в разі виникнення проблем з транзитом газу через Україну, Німеччина може діяти не тільки самостійно, але і по лінії ЄС.

Меркель та я повністю єдині у нашому переконанні, що Росії не можна дозволяти використовувати енергетику як зброю для примусу сусідів, або погроз їм, - запевнив Байден.

Тим часом Меркель зауважила, що у Вашингтона і Брюсселя різні оцінки щодо проекту «Північного потоку-2». Байден, своєю чергою прокоментував, що «добрі друзі можуть не погоджуватися».

Ми стоятимемо разом на підтримку наших союзників на Східному фланзі НАТО проти російської агресії, — наголосив президент США.

Нагадаємо, що 15 липня канцлерка Німеччини мала зустріч у Білому домі з президентом США.

Читайте також
"Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях "Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях
Саакашвілі порекомендував Конгресу США ввести санкції щодо порушників прав людини в республіці.
Меркель та Байден збираються обговорити "Північний потік-2" та Україну у Вашингтоні Меркель та Байден збираються обговорити "Північний потік-2" та Україну у Вашингтоні
Переговори Байдена і Меркель у Вашингтоні будуть стосуватися України.
Loading...
Load next