"Ви щодня здійснюєте подвиг": Зеленський привітав захисників і захисниць України

"Ви щодня здійснюєте подвиг": Зеленський привітав захисників і захисниць України
До привітань президента долучилася і перша леді Олена Зеленська, яка розповіла про героїчний подвиг українок у ЗСУ "нарівні з чоловіками".

Президент України Володимир Зеленський привітав українців із Днем захисників і захисниць України. Глава держави подякував військовим за сумлінне виконання військового, службового та громадянського обов'язку, відвагу, героїзм і самопожертву. Привітання було оприлюднено на сайті глави держави та на сторінці президента у соцмережі Twitter.

Це всенародне свято увібрало в себе глибинні історичні традиції українців та нерозривно поєдналося зі святом Покрови і Днем Українського козацтва. В ці складні для України роки ви щодня здійснюєте подвиг — зі зброєю в руках бороните рідну землю від російського агресора, - зауважив глава держави, звертаючись до захисників і захисниць.

Він також згадав тих, хто в різні часи загинув у боротьбі за свободу і незалежність України: "Наша віра, правда та звитяга як символи свята Покрови завжди допомагали нам вистояти у боротьбі з ворогами й надалі надихають нас на перемогу". На завершення Зеленський побажав, аби "незламний і нескорений козацький дух захисників української землі усіх поколінь назавжди був для українців невичерпним джерелом натхнення для розбудови сучасної та міцної держави".

У Twitter він також привітав співвітчизників зі святом Покрови Пресвятої Богородиці.

Зокрема, перша леді України Олена Зеленська також привітала громадян з великим святом. Цього року він особливий, оскільки в новому форматі відзначається вперше - День захисників і захисниць. Свій пост з привітанням вона опублікувала на своїх сторінках в соціальній мережі Instagram.

Нагадаємо, що День захисника і захисниць України – свято, що започатковано з 2014 року й святкується щорічно 14 жовтня, водночас з Покровою Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Воно є державним святом та вихідним днем. Україна ж почала офіційно відзначати День захисника у 2015 році - тоді ж влада скасувала святкування Дня захисника вітчизни (23 лютого).

Читайте також
У Кабміні назвали вартість святкування Дня незалежності України У Кабміні назвали вартість святкування Дня незалежності України
На святкування 30-ї річниці незалежності України планують витратити майже 5,5 мільярдів.
Зеленський презентував логотип львівських авторів до 30-річчя Незалежності України Зеленський презентував логотип львівських авторів до 30-річчя Незалежності України
На сьогоднішній пресконференції Володимира Зеленського, яка розпочалась о 12 годині за підсумками двох років роботи на посаді президента держави презентували офіційний символ 30-річчя Незалежності України - синю квітку, що розцвітає.
"Це прояв любові та турботи": Зеленський закликав українців святкувати Великдень вдома (відео) "Це прояв любові та турботи": Зеленський закликав українців святкувати Великдень вдома (відео)
Президент України Володимир Зеленський у великодньому привітанні згадав також про військовослужбовців на Донбасі та лікарів, які борються з коронавірусом.
Loading...
Load next