Надію Савченко і її сестру затримали в аеропорті з підробленими сертифікатами вакцинації

Надію Савченко і її сестру затримали в аеропорті з підробленими сертифікатами вакцинації
Колишня народна депутатка з сестрою намагалися використати підроблені COVID-сертифікати про вакцинацію, щоб потрапити в Україну. Підроблені документи вилучили, а проти жінок відкрили кримінальне провадження.

Про це поліція Києва розповіла кореспонденту Радіо Свобода.

Днями в аеропорту "Бориспіль" під час перевірки документів працівники Державної прикордонної служби виявили у двох жінок сертифікати вакцинації проти Covid-19 із явними ознаками підробки. Встановлено, що одна із фігуранток є колишньою народною депутаткою. Інформацію про правопорушення передали до поліції. Вилучені документи направлені на проведення необхідних експертиз. Найближчим часом буде ухвалене рішення про оголошення підозри фігуранткам, — заявили у поліції.

Дати інциденту поліція не вказала, проте уточнила, що це відбулося «днями».

Імен ексдепутатки і її сестри в поліції також не навели. За даними Української Правди, які посилаються на джерела в правоохоронних органах, йдеться про Надію Савченко і її сестру Віру. Самі сестри Савченко ситуацію не коментували.

 За фактом використання підроблених документів було розпочате кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. 

Яка відповідальність передбачена за підроблений сертифікат про вакцинацію:

  •  Штраф до 34 тисяч гривень або до 2 років обмеження волі —  українцям, що використовують підробку.
  •  Штраф до 68 тисяч гривень або до 2 років обмеження волі та позбавлення права обіймати посаду — медпрацівникам, які будуть вносити неправдиві відомості у бази даних.
  • Штраф до 170 тисяч гривень або позбавлення волі до 3 років — тим, хто виготовляє та продає підробки.

Рудюк Анастасія — pravdatutnews.com

Читайте також
"COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов "COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов
Очільник МОЗ, Максим Степанов заявив, що разом із Міністерством цифрової трансформації України планується вже з 1 липня цього року запустити так звані "ковідні сертифікати" – документ, який міститиме в собі дані про вакцинацію, негативні ПЛР-тестування або одужання людини від коронавірусу.
В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ
У пунктах щеплення станом на 12 травня майже закінчилась вакцина проти коронавірусу AstraZeneca, зарезервована для проведення першої дози щеплення українського населення.
В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19 В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що від початку компанії вакцинації вже майже 755 тисяч українців щепились від коронавірусної інфекції.
Loading...
Load next