З Кабміну звільнять одразу двох міністрів

З Кабміну звільнять одразу двох міністрів
В Кабінеті міністрів України незабаром будуть призначені нові міністри екології та оборони замість Романа Абрамовського та Андрія Тарана.

Про це повідомила  Галина Янченко з партії "Слуга народу" в ефірі програми "Сьогодні Ввечері"  (телеканалі "Україна 24").

За її словами, реальних кадрових змін варто очікувати на наступному пленарному тижні, або через пленарний тиждень.

Ми можемо говорити реально про дві кадрові зміни в уряді. Це Міністерство екології, хоча на сьогодні визначаємося з кандидатом. Є цілих п'ять кандидатів на посаду міністра екології, всі вони достойні, досвідчені. Але ще президент і фракція будуть визначатися серед цих кандидатів. І другий кандидат на виліт - міністр оборони. Що стосується Міністерства оборони - і Офіс президента, і наша фракція достатньо однозначні, тому, що міністр має бути більш активним... враховуючи, що в нас тривають військові дії. В нас війна на сході, тому тут кадрова зміна просто необхідна, вона давно назріла, але було питання з пошуком достойного кандидата, щоб не міняти міністра кожні кілька місяців, - повідомила Галина.

Чи правдиві чутки, що Ірина Верещук претендує на посаду міністра оборони? 

Галина Янченко зазначила, що остаточного кандидата на пост немає. Є кілька претендентів, яких зараз розглядають.

Яка думка команди Зеленського щодо змін у міністерстві?

Всі мають робити свою роботу максимально добре. Якщо до певного міністра виникають певні проблеми, то питання про заміну такого міністра може бути поставлене досить швидко. Але з іншого боку в того чи іншого міністра теж буде можливість і час для того, щоб скорегувати свою роботу, показати результат тощо, — резюмувала Галина Янченко.

 

Читайте також
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
Зеленський пропонує "слугу народу" Монастирського на посаду очільника МВС (відео) Зеленський пропонує "слугу народу" Монастирського на посаду очільника МВС (відео)
Після написання заяви на звільнення Арсена Авакова, Зеленський вже почав шукати тих хто міг би замінити ексміністра на посаді. Так, новим очільником МВС зовсім скоро може стати "слуга народу" Денис Монастирський.
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next