Порушення на дільницях: пропуск через чорний вхід, агітація на одязі та інше (фото)

Порушення на дільницях: пропуск через чорний вхід, агітація на одязі та інше (фото)
На Черкащині невстановлені особи стоять біля дільниці, відмічають людей у списках і відкрито агітують за провладного кандидата; в Харкові чоловік намагався сфотографувати бюлетень та інші випадки порушень.

Як зазначає Рух ЧЕСНО, про порушення повідомила членкиня ОВК від Голос Ірина Гаврилів.

На дільниці у м. Золотоноша (710881), не закрили та не опломбували чорний вхід. Невстановлена особа, яка в руках мала список, заводила виборців на дільницю саме через чорний, а не головний вхід. Члени ОВК виїхали на місце події, вхід станом на 10:00 опломбований. 

На дільниці у Каневі (ДВК №710899) підозріла група осіб зі списками зібралася в приміщенні дільниці, а потім стояла біля неї. Мету свого перебування на ДВК пояснити не могли, розійшлися після того, як один зі спостерігачів почав їх фотографувати.

Фото: Рух "Чесно"

У с. Вознесенське на Черкащині (ДВК №710182): невстановлені особи стоять біля дільниці, відмічають людей у списках і відкрито агітують за провладного кандидата.

Фото: Ігор Зайчук

Нацполіція Харкова повідомляє про такі випадки порушення:

 О 08:34 надійшло повідомлення про те, що на виборчій дільниці по проспекту Людвіга Свободи заявник виявив у списках громадянку, яка раніше мешкала за його адресою, проте виїхала за кордон.

У Харкові на виборчій дільниці на вул. Луї Пастера чоловік намагався сфотографувати бюлетень для голосування.

П’ятеро громадян звернулися до поліції через неможливість проголосувати на виборчих  дільницях. Заявники надають документи в мобільному додатку, проте їм не дають бюлетень та відмовляють у наданні можливості  проголосувати.

На виборчій дільниці в Основ’янському районі невідома особа порвала бюлетень та кинула його в урну.

Інформації про події внесені до Єдиного обліку заяв та повідомлень територіальних відділів поліції. За даними фактами триває перевірка. Всі обставини встановлюються.

Нагадаємо, що сьогодні відбуваються проміжні вибори нардепів: в окрузі на Херсонщині зареєстровано 15 кандидатів, на Черкащині - 25 кандидатів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
День виборів: у Харкові обирають мера, на Херсонщині та Черкащині - нардепів (фото, відео) День виборів: у Харкові обирають мера, на Херсонщині та Черкащині - нардепів (фото, відео)
Проміжні місцеві вибори у Харкові були оголошені у зв’язку зі смертю попереднього очільника міста Геннадія Кернеса. За посаду мера змагатимуться 10 претендентів. До проміжних виборів нардепів в окрузі на Херсонщині зареєстровано 15 кандидатів, на Черкащини - 25 кандидатів.
Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом
Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Loading...
Load next