Пентагон стежить за ситуацією на кордоні РФ та України - речник

Пентагон стежить за ситуацією на кордоні РФ та України - речник
Пентагон уважно стежить за ситуацією на тлі повідомлень про нове скупчення російських військ на кордоні з Україною.

Нам відомо про публічні повідомлення про незвичайну військову активність Росії поблизу України, - заявив у понеділок речник Пентагону Джон Кірбі журналістам.

Напередодні американське видання The Washington Post оприлюднило публікацію про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових у західному регіоні РФ, що нагадує ситуацію, яка виникла у квітні цього року та викликала резонанс у міжнародній спільноті.

Джон Кірбі, представник Пентагону

Ми будемо продовжувати консультації з союзниками й партнерами з цього питання... Як ми вже говорили раніше, будь-які ескалаційні або агресивні дії викликали б велике занепокоєння для Сполучених Штатів, - повідомив речник Пентагону. 

Пізніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України зазначило, що не зафіксувало додаткового перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною, а інформацію про передислокацію вважає елементом інформаційно-психологічних дій.

Нагадаймо, американське видання POLITICO оприлюднило знімки, зроблені комерційним супутником у понеділок, на підтвердження попередньої публікації The Washington Post про стягування російських військ і техніки до кордонів України.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Україні слід бути готовою до ескалації з боку РФ – Клімкін Україні слід бути готовою до ескалації з боку РФ – Клімкін
Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що загрози масованого вторгнення «завтра чи післязавтра» Росії в Україну наразі немає, але нам слід готуватися до ескалації та підняття Путіним ставок у його геополітичній грі.
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
Loading...
Load next