"Матиме тяжкі наслідки": ЗМІ повідомили, що Шольц їде до Путіна із серйозним попередженням щодо України

"Матиме тяжкі наслідки": ЗМІ повідомили, що Шольц їде до Путіна із серйозним попередженням щодо України
Німецький канцлер обговорить способи деескалації з президентами України та Росії.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок вирушить до Києва, щоб зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, а у вівторок – до Москви, щоб зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним, продовжуючи дипломатичні зусилля задля ослаблення напруженості.

Німецький лідер повідомить Путіну, що Росія зіткнеться з "тяжкими наслідками", якщо нападе на Україну, але Берлін не очікує конкретних результатів від обговорень, передає Reuters, посилаючись на джерело в уряді.

Канцлер ясно дасть зрозуміти, що будь-який напад на Україну матиме тяжкі наслідки... і що не слід недооцінювати єдність між Європейським Союзом, США та Великою Британією. Шольц скаже Путіну, що нарощування військ може тлумачитися лише як загроза, – сказало джерело в уряді Німеччини.

За словами чиновника, ситуація вже сама собою дестабілізує і може вийти з-під контролю.

Шольц сподівається обговорити із Зеленським та Путіним способи досягнення прогресу у виконанні мінських мирних угод, спрямованих на припинення сепаратистського конфлікту на сході України.

Це не вперше, коли про це говорять з Путіним, і не востаннє, – сказало джерело.

Нагадаємо, раніше Кулеба заявив, що пакет "важких для Росії" санкцій від ЄС вже готовий.

Карина Бовсуновська pravdatutnews.com

 

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Loading...
Load next